Fiets mag deze zomer gratis mee in treinen Achterhoek

26 juli 2018

ARNHEM – Treinreizigers in de regio’s Achterhoek en Rivierenland mogen de maanden juli en augustus de tweewieler gratis meenemen in de treinen van Arriva. Het gaat daarbij om de spoortrajecten Zutphen-Apeldoorn, Zutphen-Winterswijk, Arnhem-Winterswijk en Tiel-Arnhem.

Het is in deze periode iets rustiger aan boord vanwege de (school)vakantietijd. Tegelijkertijd zijn er meer recreatieve reizigers die graag mooie fietsbestemmingen in het land opzoeken. De Achterhoek en het Rivierenland zijn gebieden waar, met name in de zomermaanden, veel recreatief wordt gefietst. Om die reden heeft Arriva besloten de regeling aan te passen.

In de overige maanden van het jaar hanteert Arriva andere regels voor treinreizende fietsers. Dan is het alleen op zaterdag en zondag mogelijk om de hele dag de fiets gratis mee te nemen. Op werkdagen mag de fiets alleen buiten de spits worden meegenomen op vertoon van een Dagkaart Fiets. Deze is te koop bij de kaartautomaat op de stations. Tijdens de spits zijn fietsen op werkdagen niet toegestaan. De spitstijd is van 6.30 tot 9.30 uur en van 16.00 tot 18.30 uur.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen