Fietstocht Het Museum door het landschap

1 augustus 2019

WINTERSWIJK – Vereniging Het Museum houdt op zondag 18 augustus weer een fietstocht met een cultureel en historisch motief. Tijdens deze tocht van zo’n dertig kilometer worden hoogtepunten in het Winterswijkse landschap bezocht, waarbij er af en toe ook gewandeld wordt. Stevige schoenen worden dan ook aanbevolen. Mensen met een e-bike kunnen ook aan deze tocht meedoen, maar die dienen zich wel aan te passen aan de andere fietsers. Het vertrek is om 09.00 uur vanaf de Museum Fabriek, Bedrijvencentrum Morsepoort, Laan van Hilbelink 6.10. Tussen 13.00 en 14.00 uur zal men weer terug zijn. Aanmelden vooraf is niet nodig. Aan de tocht zijn geen kosten verbonden.

HIP zoekt vrijwilligers
In het Historisch Informatiepunt (HIP) van het museum worden vragen over Winterswijk zo goed mogelijk uitgezocht en beantwoord. De meeste bezoekers stellen vragen over hun Winterswijkse voorouders of oude boerderijen. Soms kunnen medewerkers direct antwoord geven, andere keren kunnen bezoekers zelf die antwoorden vinden in de HIP-bibliotheek of op microfiches. Daarnaast komen regelmatig andere vragen naar voren, bijvoorbeeld over een textielstaking of dat er misschien een foto bestaat van een bepaald huis.
Hiervoor zoekt het HIP nog enkele vrijwilligers. Daar is geen speciale vooropleiding voor nodig. Wel is het prettig als men belangstelling heeft voor de Winterswijkse geschiedenis en niet tegen zoeken opziet.

Het HIP is geopend op de dinsdag en donderdag van 13.30 – 17.00 uur. Eens in de twee of drie weken een middag aanwezig  zijn is al voldoende. U kunt voor een vrijblijvend gesprek contact opnemen met Willy Bilderbeek (0543-515289) of Dick Ruhe (0543-518108).

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen