Gadverdamme, zomer

4 juni 2018

Als er één jaargetijde is waar ik een hekel aan heb is het wel de zomer. De televisie zit vol herhalingen, ja er is een WK-Voetbal, maar zonder Oranje is er geen bal aan. De kranten zijn ook gauw uitgelezen, vol komkommernieuws en stiekem gewoon dunner dan anders. Buiten zitten lukt nauwelijks, de misselijke barbecuegeuren komen je bijna dagelijks tegemoet. Je wordt bijkans lek geprikt door het ongedierte en dan heb je nog die irritante muziek van lui die zogenaamd gezellig buiten zitten. Dan heb ik het nog niet eens over al die brullende airco`s die iedereen maar op zijn dak plant. De containers waar de maden zo uitlopen.

Slapen is vaak ook een ramp, plakkerige en onrustige nachten vanwege de hitte tot gevolg. Het eten bestaat vanwege de hitte te vaak uit een slaatje, appelmoes of iets dergelijks waarmee je maag nauwelijks gevuld wordt. Probeer maar eens iemand te bereiken, “Nee die is op vakantie, nee vanwege de vakantie komen we er niet aan toe, belt u na de vakantie maar eens terug.”

En al dat overhangend groen zorgt ervoor dat je vanaf de bank ook het zicht op straat wordt ontnomen, net nu er vaak veel te zien is buiten. En ja, je zult maar afhankelijk zijn van zorg; je vaste hulp op vakantie en behelpen met een invalkrachtje. Je familie gaat ook minstens drie weken weg. Een vakantiekaartje krijgen is ook een zeldzaamheid geworden; ben je niet digitaal, verneem je niks. En als je pech hebt komt dat nationale Hitteplan ook weer uit de kast. Dagen van dik 30 C+, je zult maar afhankelijk zijn van anderen die je drinken komen brengen en jezelf nog geen mug van je af kunnen slaan.

Is er dan niks positiefs te melden over de zomer? Ja, de krant50+ is weer bij u in de bus gevallen. Heeft u hem uit, dan is die altijd nog als vliegenmepper of waaier te gebruiken, een betere kunt u niet krijgen.

Wim Ruesink


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen