Gebreide borstprotheses stuk comfortabeler dan siliconen

28 september 2017

Breiboezems nu ook in Winterswijk

“Breiboezems, wat is dat nu weer?”, zult u denken.  We vragen het aan Erna Vaags die nauw betrokken is bij de plaatselijke afdeling van Stichting Breiboezem. Erna: “Deze stichting is er voor vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan.  De stichting wil deze vrouwen gratis voorzien van gebreide katoenen borstprothese(s).  Ze zijn een goed alternatief voor de siliconen protheses die vaak zwaar zijn en nekklachten kunnen veroorzaken. Ze zijn comfortabel, licht, ademend en voelen als echt aan en hebben een lichtgewicht vulling. Het initiatief is vanuit Amerika en Australië naar ons land overgewaaid. Een nieuwe breister moet eerst een proefboezem maken, er zijn namelijk eisen aan verbonden qua strakheid van de breisels etc.  Men breit in een avond een boezem”, aldus een bevlogen Erna die enthousiast is over dit wel heel bijzondere project.

 

Aanmelden

Vrouwen die de breiboezem willen ontvangen, kunnen zich aanmelden via breiboezem@gmail.com onder vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, bh-maat en enkel- of dubbelzijdig geopereerd en tot slot in welk jaar. Dames krijgen als ze enkelzijdig geopereerd zijn twee boezems, want als je er één draagt, moet je de andere kunnen wassen. Deze zijn te wassen in een waszakje in de wasmachine. Ze zijn gemaakt van 100% katoen.

Donaties

Erna Vaags: “Vrouwen die de boezem aanvragen, ontvangen in de regel binnen twee weken hun gebreide boezems. Zijn af te halen in mijn winkel. Kosten zijn er niet aan verbonden. Men mag doneren op de rekening van de Stichting. De materiaalkosten voor een enkelzijdige set zijn 5,00 euro. De Stichting leeft van donaties van bedrijven en particulieren. Al het werk wordt verricht door vrijwilligers.”

 

Alle info op www.breiboezem.nl

 

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen