Gemeente koopt huis bij druk kruispunt

2 juli 2018

WINTERSWIJK – Het college van B en W van Winterswijk heeft overeenstemming bereikt met de eigenaren van het woonhuis Zonnebrink 57 over de aankoop van dit pand. De aankoop wordt gedaan met het oog op de toename van het verkeer op de kruising Laan van Hilbelink-Zonnebrink. De verwachting is dat op termijn een aanpassing van dit kruispunt nodig zal zijn.

De T-splitsing is al jaren een druk knooppunt in het centrum. De tangent Dingstraat-Zonnebrink is al erg druk en vanaf de Laan van Hilbelink staan vaak rijen auto’s te wachten om de Zonnebink op te rijden, zeker op dagen dat Duitsers naar Winterswijk komen. Ook doen zich er regelmatig gevaarlijke situaties voor. Dit weekend nog belandde een auto in de voortuin bij het huis op de hoek na een uitwijkmanoeuvre voor een fietser. B en W verwachten dat het alleen nog maar drukker zal worden op dit punt door de plannen voor de stedelijke herverkaveling rond het Weurden, de mogelijke doortrekking van de Dingstraat naar de Parallelweg en de aanleg van 200 parkeerplaatsen achter de voormalige Driemark. In eerdere verkeersstudies is de aanleg van een rotonde op deze kruising al eens aan de orde gesteld, maar tot dusver zijn hiervoor nog geen concrete plannen gemaakt.

Met een rotonde kan de verkeersafwikkeling op de hoek Laan van Hilbelink-Zonnebrink aanmerkelijk verbeterd worden, verwacht de gemeente. “Het betekent wel dat het dubbele woonhuis Zonnebrink 57 en 59 dan moet verdwijnen. Om die reden heeft het college besloten om dit pand, nu het te koop staat, uit strategische overwegingen aan te kopen.” In afwachting van de verdere besluitvorming over het al dan niet aanleggen van een rotonde zal het pand na de aankoop, waarvoor de raad eerst nog het aankoopkrediet beschikbaar zal moeten stellen, tijdelijk worden verhuurd. Het pand ernaast, op nummer 59 is eigendom van de Protestantse Gemeente Winterswijk. Hiermee is de gemeente in overleg.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen