Gemeente wil begraafplaats uitbreiden

25 januari 2018

WINTERSWIJK– De gemeente Winterswijk wil de uitstraling van de algemene begraafplaats en de mogelijkheden voor begraven en asbijzettingen versterken. Hiervoor start de gemeente een bestemmingsplanprocedure.
Belangrijke maatregelen zijn het uitbreiden van asbestemmingsmogelijkheden, versoepelen van regelgeving en inspelen op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van begraven en bijzetten van as. Verder wil de gemeente de begraafplaats uitbreiden en islamitisch begraven en natuurbegraven mogelijk maken. Het natuurbegraven voorziet tevens in een urnenveld, waar het mogelijk wordt om (verteerbare) urnen te begraven.
Het gaat dus om ingrepen op de bestaande begraafplaats en om een uitbreiding. Om de kwaliteit van het gebied te waarborgen en te versterken is een uitbreiding- en herinrichtingsplan opgesteld. Dit plan dient als basis voor het bestemmingsplan.Het bestemmingsplan heeft alleen betrekking op de uitbreiding. De uitbreiding vindt plaats in de noordoostelijke hoek van de begraafplaats, tussen de P.J. Oudlaan (noordzijde) en Merwedestraat (oostzijde).

Vanaf woensdag 31 januari  ligt het ontwerpbestemmingsplan zes weken ter inzage. Een ieder kan het plan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl of op het gemeentekantoor.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen