Gemeente Winterswijk bereikt akkoord over aankoop bedrijfspand aan Parallelweg

5 september 2017

Winterswijk – Het college van burgemeester en wethouders heeft overeenstemming bereikt met de eigenaren van het pand aan de Parallelweg 52 II over een ruiling van hun eigendom met een perceel bedrijfsgrond aan de Buys Ballotstraat 16. In de raadsvergadering van oktober zal de raad worden voorgesteld de benodigde financiële middelen ter beschikking te stellen om deze ruiling te kunnen effectueren.

De gemeente Winterswijk heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de opwaardering van de Parallelweg en de Spoorzone. Het bedrijfspand aan de Parallelweg 52 II verkeert in een matige staat van onderhoud en staat ingeklemd tussen gemeentelijke eigendommen. Met het oog op de gewenste uitstraling van de Parallelweg en een betere verkoopbaarheid van de aangrenzende gemeentelijke percelen wil de gemeente dit pand graag verwerven. Na sloop en sanering kan de ondergrond dan deel uit gaan maken van de nieuw uit te geven bedrijfsgrond langs de Parallelweg.

De eigenaren van het pand aan de Parallelweg 52 II zijn bereid deze locatie te ruilen met een perceel gemeentegrond van 4.600 m2 aan de Buys Ballotstraat 16, dat grenst aan hun huidige percelen. Het voordeel voor beide partijen is dat zij hun eigendommen beter aaneengesloten krijgen en er een betere kavelindeling ontstaat aan zowel de Parallelweg als aan de Buys Ballotstraat. De grond aan de Buys Ballotstraat is het laatste deel dat nog verkocht kan worden binnen het exploitatiegebied Fortuna.

Het bedrijfspand aan de Parallelweg is op dit moment verhuurd aan een ondernemer die handelt in bedrijfsmachines en metalen. Op de kavel aan de Buys Ballotstraat wordt voor deze ondernemer een nieuwe bedrijfslocatie gerealiseerd. Zodra deze locatie is ingericht, kan de gemeente beginnen met de sloop en bodemsanering van de locatie aan de Parallelweg.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen