Gidsen gezocht voor rondleidingen in en rond de Steengroeve

8 februari 2019

WINTERSWIJK – In het verleden heeft 100% Winterswijk in samenwerking met de Stichting Erfgoed & Nationaal Landschap Winterswijk zeer regelmatig rondleidingen verzorgd in en om de Steengroeve. In 2016 zijn deze door het verscherpte veiligheidsbeleid van Sibelco gestopt. Maar nu zijn alle afspraken herzien en kan er vanaf 1 april weer begonnen worden met de wandelingen.
Het is de bedoeling een team van gidsen te formeren en deze op te leiden tot “Steengroevegids”. De opleiding zal waarschijnlijk twee dagdelen (avonden) beslaan en bestaan uit meerdere onderdelen zoals geologie, veiligheid , ontwikkelingen binnen de Steengroeve Convenant en de historische ontwikkeling van het Nationaal Landschap Winterswijk. Deelname aan deze cursus is voor gidsen gratis en zal in februari/maart gaan plaatsvinden.
Het team van gidsen verdeelt samen alle rondleidingen, die op woensdagmiddag om 17.00 uur en op zaterdagmorgen 10.00 uur plaats zullen gaan vinden, in het hele zomerseizoen. Per gids moet je rekenen op zo’n vijf tot tien rondleidingen per seizoen, elk van ongeveer twee uur. De organisatie verwacht in de maanden november tot en met maart maar een beperkt aantal rondleidingen te houden. De Stichting Erfgoed & Nationaal Landschap Winterswijk hoopt de rondleidingen te kunnen blijven houden tot en met de opening van het Bezoekerscentrum bij de groeve.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij dirkwillink@stichtingerfgoed-nlw.nl of via 06- 53741251.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen