Gouden Dagen Vriesadvies voor ouderen

23 februari 2018

De komende week wordt het Siberisch koud in Nederland. Voor ouderen brengt de extreme kou risico’s met zich mee. Denk aan onderkoeling en angst om nog de deur uit te gaan. Ouderenorganisatie Gouden Dagen doet een handreiking en komt met een vriesadvies voor ouderen.

Zo adviseert Gouden Dagen: vraag je af, zeker als de kou langer duurt, welke ouderen of zieken in de omgeving hulp kunnen gebruiken. Durf bij ouderen in de straat aan te bellen als je vermoedt dat zij hulp kunnen gebruiken. De ervaring leert dat hulp vaak wordt geaccepteerd!

Ouderen kunnen zelf ook wat doen. Zorg dat er voldoende eten en drinken in huis is en denk na over iemand die u zou kunnen helpen met boodschappen als u niet meer het huis uit kunt. Bel deze persoon alvast en spreek wat af in geval van nood. Controleer of de verwarmingsketel een servicebeurt heeft gehad zodat de kans dat deze uitvalt tijdens de kou gering is.

In lijn met het RIVM adviseert Gouden Dagen extra lagen kleding te dragen. Dus ga niet de kou in zonder muts, das, handschoenen en goede schoenen. Eenmaal buiten is het zaak om in beweging te blijven of indien nodig beschutting te zoeken. Een warm drankje mag, maar beperk alcoholgebruik.

Nogmaals: durf om hulp te vragen als u hulp nodig hebt. ,,Bijna iedereen is daartoe bereid als u daarom vraagt”, zegt directeur Jan Romme van Gouden Dagen. ,,Het klinkt misschien overdreven, maar voor een kwetsbaar persoon kunnen deze maatregelen veel ellende voorkomen.”


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen