Groen licht voor Monument2020

3 oktober 2019

WINTERSWIJK – 75 jaar na de bevrijding komt er een monument voor 95 Winterswijkse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.  De Stichting Monument 2020 wil met het oprichten van het monument en het uitbrengen van een boekwerk de herinneringen aan de oorlogsslachtoffers levend houden. De kosten van het monument worden geraamd op veertigduizend euro.
De eerste stappen voor het monument werden gezet in februari. Daarna volgden gesprekken met allerlei partijen, waaronder de gemeente. In mei werd de stichting Monument 2020 officieel in het leven geroepen onder het voorzitterschap van Hans Tenbergen die met zijn facebooksite Oud-Winterswijk veel volgers kent. Het stichtingsbestuur bestaat verder uit secretaris Gerard Venhuis, penningmeester Jan Hemink en tweede penningmeester Jan te Selle.
Volgens Tenbergen moest het stichtingsbestuur veel lastige hobbels nemen en het is voor hem dan ook niet zo vreemd dat een eerdere poging om een soortgelijk monument op te richten mislukte. “We zijn dan ook superblij dat het nu wel gelukt is. Vorige week zette de gemeente het sein op groen en nu kunnen we beginnen met het inzamelen van het geld dat we voor het monument nodig hebben.” Volgens Tenbergen mag dat geen probleem opleveren. “We hebben bij de voorbereiding gemerkt dat we kunnen rekenen op een breed draagvlak binnen de Winterswijkse bevolking. Via onder meer de kranten en de sociale media gaan we de komende maanden de bevolking en het bedrijfsleven vragen om een bijdrage voor het realiseren van het monument.”
Het monument komt links van het Joodse monument  op het Mevrouw Kuipers-Rietbergplein te staan en vormt een mooi geheel met de andere monumenten. Het zal op 31 maart  2020 onthuld worden. “Ons werk zit er nu grotendeels op, we rekenen nu op de bevolking van Winterswijk.”
Het bankrekeningnummer van de Stichting Monument 2020 is NL28INGB0009407352, STICHTING MONUMENT 2020. De stichting heeft de ANBI-status.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen