Groepsvoorlichting revalideren bij kanker

18 augustus 2017

WINTERSWIJK – Voor de meeste mensen die te horen krijgen dat zij kanker hebben, is dit een zeer ingrijpende en vaak emotionele gebeurtenis. Naast medische vragen, zijn er wellicht ook vragen over vermoeidheid, conditie en hervatting van werk. Deze en andere onderwerpen komen aan bod in de groepsvoorlichting die het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk op 14 september organiseert.
De voorlichtingsbijeenkomst duurt twee uur en het programma is erop gericht het lichamelijk, psychisch en sociaal functioneren te verbeteren, waardoor de kwaliteit van leven wordt verbeterd en er sprake is van een goede balans. Goede voorlichting vermindert gevoelens van onzekerheid, spanning en angst en bevordert een sneller herstel. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 14 september van 19.00 tot 21.00 uur in het auditorium van het SKB.
Een fysiotherapeut en ergotherapeut vertellen u hoe u uw conditie kunt behouden en verbeteren en zij leren u om te kunnen gaan met vermoeidheid. De maatschappelijk werker gaat onder andere in op de sociale en emotionele veranderingen die de diagnose kanker heeft op u en uw relaties en op veranderingen van praktische aard zoals werk of dagbesteding. Er worden adviezen en voorbeelden gegeven hoe u op een gezonde manier met deze aspecten kunt omgaan en de eigen regie over uw leven weer kunt voeren.

Wie deze bijeenkomst wil bijwonen, kan zich aanmelden via de website www.skbwinterswijk.nl. Hier staat ook het volledige programma.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen