Hekken op pad bij ’t Hilgelo weer voor een jaar open

13 december 2018

WINTERSWIJK – Leisurelands, exploitant van ’t Hilgelo, heeft besloten de twee hekken op het pad aan de dorpskant van de recreatieplas weer te openen. Dat zal voorlopig voor de periode van een jaar zijn, waarna een evaluatie plaatsvindt.

Eerder dit jaar werden hekken geplaatst op een deel van het pad, grenzend aan enkele campings, ten behoeve van de rust van de kampeerders. Er werd overlast ervaren door onder meer scooterrijders en fietsers. Wandelaars konden nog altijd gebruik maken van het pad. Maar de poortjes hadden als nadeel dat het pad daarmee ook niet toegankelijk werd voor bezoekers in een rolstoel of scootmobiel. De plaatsing stuitte volgens Leisureland op veel weerstand uit de omgeving, van zowel bezoekers in een rolstoel of scootmobiel als van fietsers. “Vele bezoekers van Hilgelo klaagden dat zij niet meer konden genieten van een rondje om de plas. Het bleef niet alleen bij klagen, maar uitte zich ook in vandalisme”, aldus Leisurelands. “De hekwerken en poorten zijn veelvuldig doelbewust gesloopt. Regelmatig zijn deze gerepareerd en vervangen. Leisurelands hecht veel waarde aan de input van bezoekers van het recreatieterrein en heeft alle meldingen verzameld en meegenomen in de evaluatie. Dat dit gepaard ging met vandalisme wordt betreurd, maar heeft geen rol van betekenis gespeeld in de evaluatie.”

Eind 2019 of begin 2020 zal Leisurelands het gebruik van het pad analyseren en op basis daarvan vindt opnieuw een evaluatie plaats. Hierbij zullen de belangen voor de verschillende gebruikersgroepen nogmaals worden afgewogen.

(Foto Leisurelands)


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen