Henxelse midwinterwandeling op zondag 15 december

27 november 2019

WINTERSWIJK-HENXEL – Beleven en proeven van de winter is het thema tijdens de derde editie van de jaarlijkse Henxelse midwintertocht, die bekend staat als afwisselende route met een sfeervolle entourage onderweg. Molen Bataaf is de startlocatie voor deze midwinterwandeling door buurtschap Henxel op zondag 15 december.
Organisator Betty Wassink van Boerderijcamping Kortschot heeft een nieuw parcours uitgestippeld. “Onze kleine buurtschap is echt perfect voor zo’n zondagse wandeling van een paar uurtjes. Dankzij de spontane medewerking van enthousiaste mensen in onze directe omgeving zijn er leuke pauzeplekken onderweg en ook de ‘olde rope’ van de Meddose Midwinterhoorn Blaozers is weer te horen.”
Golfbaan en smidsvuur
Een praatje bij het houtvuur, huisgemaakte glühwein en exclusieve wildhapjes bij de jachthut zorgen onderweg voor de gemoedelijke sfeer. Betty maakt de glühwein zelf. “Met wijn van Wijngaard Hesselink als basis; glühwein van Henxelse bodem.”
Speciaal voor deze gelegenheid brandt weer het oude smidsvuur in de historische smederij van de familie Laar en op de mooie Golfbaan de Voortwisch zijn de wandelaars welkom via een unieke route langs een aantal holes. Aan het einde van de tocht is er ambachtelijk bereide ‘snert-van-de-molenaar’ in de ketel boven de vuurschaal bij de molen.
Aanmelding vooraf
Om de gezellige sfeer te kunnen garanderen is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 150. Deelname is daarom alleen mogelijk na aanmelding vooraf. Opgave met vermelding van aantal personen kan tot uiterlijk woensdag 11 december via campingkortschot@gmail.com, telefonisch of via WhatsApp op 06-39609459.
De kosten bedragen 9 euro per persoon, te voldoen bij de start. Dit is inclusief het routeboekje, koffie/thee bij de start, wildhapje, glühwein of sap onderweg en een kom dampende snert na afloop.
Datum: zondag 15 december 2019
Start- en eindpunt: Molen Bataaf – Bataafseweg 20
Vertrek: tussen 9:30 uur en 11:30 uur
Afstand: ruim 10 kilometer, met verlengingsmogelijkheid van enkele kilometers door de mooie Kiddenkamp nabij ’t Haverland.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen