Hobbybeurs Woold: volop inspiratie voor de lange winteravonden

1 oktober 2019

Alweer voor de twintigste keer organiseert Maria van Eerden een grote najaarshobbybeurs. Het evenement op zaterdag 19 oktober in verenigingsgebouw Juliana in het Woold biedt de bezoeker volop inspiratie en nieuwe ideeën op gebied van creativiteit en hobby.
Het is inmiddels een jaarlijks vertrouwd evenement geworden voor iedereen die houdt van werken met uiteenlopende materialen. Toch worden de bezoekers elk jaar weer verrast door iets nieuws. Maria van Eerden: “We proberen steeds nieuwe en bijzondere deelnemers te presenteren, uit de eigen omgeving, maar ook van wat verder weg. Hobbyisten zijn toch altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.”
De beurs wordt altijd in het najaar gehouden, “want je komt hier vooral om inspiratie op te doen voor de lange winteravonden.” Gemiddeld komen er zo’n driehonderd belangstellenden op af, zowel mannen als vrouwen.
Steeds vaker komt het volgens haar voor dat er met afvalmateriaal als oude fietsbanden wordt gewerkt. “Voor de één is het afval, maar een hobbyist ziet er direct iets in. Of we gebruiken grondstoffen die eigenlijk voor andere doeleinden zijn ontworpen, zoals beton. We laten op de beurs zien hoe je van oude binnenbanden egeltjes, zwanen of bloemenschalen kunt maken. En beton en rabarber kunnen worden bewerkt tot decoratieve drinkbakken voor vogels. Je legt dan rabarberbladen met mooie nerven op een hoopje zand en daar stort je cement, met als versterking kippengaas overheen. Laat het harden en je krijgt een prachtig vogelbadje.”

Op de Hobbybeurs zijn 32 standhouders, zelf ook allemaal hobbyisten. Wat is er al zo te zien?

  • Tiffany, werken met glas in lood.  De standhouder geeft informatie over hoe je glas-in-loodramen thuis kunt restaureren.
  • Een hobbyist laat zien hoe een midwinterhoorn gemaakt wordt. Hij is ter plekke aan het werk en kan er boeiend over vertellen.
  • Heel bijzonder om te zien is hoe Marlies Nijman (16 jaar) haar Origami-papiervouwkunst demonstreert. Ze maakt er dierfiguren van en heeft als schoolopdracht een schilderij gemaakt van Koning Willem-Alexander.
  • Het bewerken van speksteen, een zachte steensoort waar je veel mee kunt doen, ook al zijn de krachten in je handen wat minder. De hobbyiste is ter plekke aan het werk.
  • Een deelnemer uit Dinxperlo laat haar Abraham- en Sarah-popjes/creaties zien. Heel kunstig en natuurgetrouw in passend kostuum. Ook te zien is wat je nog meer kunt maken voor een verse Abraham of Sarah.
  • Mooi en gevarieerd is het branden van teksten op hout.
  • De bekende pittenzakken van een hobbyiste uit Ruurlo zijn aanwezig. Dit zijn warmtezakken met geschoonde tarwezaden als vulling, zacht en heerlijk voor de winterdag.
  • Ook zeker de moeite waard: schilderijen gemaakt van kleine mozaïeksteentjes.  De hobbyist vertelt er graag over.
  • Gluurderpoppen zullen ook op de beurs zijn. Ook in opdracht te maken met kinderkleertjes van eigen kinderen of kleinkinderen, tot maatje 80.

Op de beurs kunnen de gemaakte creaties ook gekocht worden of besteld als u speciale wensen hebt.  Eigen gemaakte kaarten zijn er te zien en te koop. Daarnaast zijn materialen te koop om thuis al vast te beginnen met je hobby.

Hobbybeurs Woold, zaterdag 19 oktober, verenigingsgebouw Juliana in het Woold
Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur
Entree: 1.50 euro per persoon.  Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Informatie: Maria van Eerden, 0543 565265.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen