Housewarmingconcert KWOV op 28 oktober

10 oktober 2018

WINTERSWIJK – Op zondagmiddag 28 oktober geven alle afdelingen van de KWOV een housewarmingconcert. Het concert begint om 14.30 uur in de Zonnebrinkkerk en de entree is gratis.

Sinds deze zomer repeteert de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging zoals de vereniging voluit heet, in de Zonnebrinkkerk. Nadat voormalig dansschool Meijler verkocht was, is dringend gezocht naar een andere repetitieruimte. Deze ruimte is gevonden in de Zonnebrinkkerk. Voorzitter Hank Hakstege zegt daarover: “De kerk was gelukkig bereid om wat aanpassingen aan het gebouw te doen zodat wij er kunnen gaan repeteren en onze eigendommen op kunnen slaan. Er is een ruimte in de kelder voor onze uniformen, instrumentarium en bladmuziek en op de begane grond is zelfs helemaal een nieuwe ruimte gemaakt voor het slagwerk.” Daarnaast zijn de banken uit de kerk vervangen door stoelen en is er een plek gemaakt waar het slagwerk naar beneden kan rijden. Dit alles zodat ook de kerk voor eigen gebruik multifunctioneler wordt en ook mindervaliden makkelijk in de kerk kunnen komen.

Elke week zijn er nu op de maandagavond de klanken van de harmonieafdeling van de vereniging te horen, op woensdagavond repeteert de symfonieafdeling en tweewekelijks op de vrijdag laat de slagwerkafdeling van zich horen in het gebouw.

Bob Brethouwer van de concertcommissie: “We willen iedereen de gelegenheid geven om kennis te maken met de vereniging en onze nieuwe thuisbasis, maar ook om elkaar even te ontmoeten onder het genot van een drankje. Na een verhuizing wordt tegenwoordig vaak een housewarming gegeven. De KWOV doet ook mee met deze traditie in de vorm van een concert. Om de hele kerk te benutten en te laten zien, bestaat het concert uit verschillende onderdelen in de verschillende ruimten van de kerk. Dus geen wisselingen van orkest in een ruimte, maar het publiek gaat zelf naar een andere ruimte waar de volgende afdeling klaar zal zitten.”

Iedereen die het vernieuwde gebouw (weer) eens wil bekijken of gewoon wil luisteren naar alle afdelingen van de KWOV is daarom van harte uitgenodigd voor het housewarmingconcert.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen