Hout- en Ambachtendag van Boerengoed

23 april 2019

WINTERSWIJK-KOTTEN – In en rondom gebouw Wilhelmina in Winterswijk-Kotten is op zondag 26 mei een grote Hout- en Ambachtendag. Het accent ligt op het demonstreren van de mogelijkheden met hout in al zijn facetten. De dag duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 7 euro, voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Parkeren is vrij. De Stichting Boerengoed Achterhoek is in 1998 opgericht met als doel het verzamelen, conserveren en herstellen van cultuurhistorische zaken op het gebied van landbouw en het organiseren van publieksevenementen.

Op de Hout- en Ambachtendag zijn de hele dag door demonstraties. Er zijn onder meer een klompenmaker, een stoelenmatter, een rietdekker en een bezembinder. Er worden ook houten fototoestellen getoond en sculpturen gemaakt. Naast midwinterhoornblazers zijn er ook didgeridoo-bouwers. Tevens komt er een mobiele zagerij, die ter plekke bomen tot planken kan zagen. Diverse bosbouwers geven demonstraties in het versnipperen, uitrijden en kloven van hout. Het laden van boomstammen met paardenkracht is eveneens uniek. Kinderen kunnen onder begeleiding boomklimmen, nestkastjes timmeren en schilderen, houten puzzels maken en zelfs kuikentjes aaien.

Kokvrouwleu
Voor de inwendige mens zijn de Kokvrouwleu van Boerengoed in de weer met onder andere pannenkoeken en diverse broodjes. Voor koffie, thee of een ander drankje is er een bar. Het evenement wordt gehouden in en rondom Verenigingsgebouw Wilhelmina, Meester Meinenweg 1 in Winterswijk-Kotten.

Meer inlichtingen bij secretaris Henk Beskers 0543-563842 of henk45@solcon.nl. Boerengoed maakt ook gebruik van Facebook.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen