‘Hypermoderne’ sterilisatie-afdeling voor SKB

21 maart 2019

WINTERSWIJK – Na een jaar lang bouwen opent het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk een nieuwe Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA). Daarmee beschikt het SKB naar eigen zeggen over een van modernste CSA’s van het land. De opening gebeurt op 25 maart door burgemeester Joris Bengevoord van Winterwijk. In april wordt de nieuwe afdeling in gebruik genomen.

Op een CSA worden instrumenten voor ingrepen en operaties gereinigd en gesteriliseerd. De afgelopen jaren heeft het SKB, onderdeel van Santiz, geïnvesteerd in de meerjarenrenovatie van het ziekenhuis. Een nieuwe CSA is een van de grotere investeringen in dit renovatietraject. De nieuwe afdeling biedt veel logistieke voordelen en is voorzien van de modernste apparatuur. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan efficiëntie en duurzaamheid. De afdeling grenst direct  aan het operatiekamer-complex en is verbonden met een luchtbrug.
De nieuwe afdeling is ingericht samen met medewerkers. Een belangrijke wens was zoveel mogelijk daglicht. Daar is in het ontwerp rekening mee gehouden. Jacques Henkelman, hoofd operatieafdeling: “We hebben we nu een hypermoderne CSA met hoogwaardige, toekomstbestendige machines en een inrichting die prettig werken is voor medewerkers. Met de huidige CSA hebben we tot op de dag van vandaag goed en veilig gewerkt. Met de nieuwe afdeling kunnen we nu zeker  weer 15 tot 20 jaar vooruit.”


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen