Iedereen kan nu slapen in de loterijvilla

24 mei 2018

Bed&breakfast Steengroeve in pand met rijke historie

Door Wim Ruesink

Sinds half maart is Winterswijk een B&B locatie rijker. In het pand uit begin 1900 zijn vijf ruime kamers gecreëerd. In stijl van klassiek tot modern met oog voor details en voorzien van alle moderne faciliteiten. B&B Steengroeve ligt op een strategische locatie, aan de rand van het dorp en is een ideale uitvalsplek voor fiets- en wandelroutes. Het pand is van plaatselijk horeca-icoon Hans Bulten, gastvrouw is Tineke Snoek.

Café De Steengroeve is bij veel Winterswijkers ook wel bekend als café De Kok. Hier werd ook 75 jaar geleden door kroegvrienden voetbalclub Vosseveld opgericht. Buiten Winterswijk werd het pand bekend als de loterijvilla. Najaar 2012 had de toenmalige eigenaar een plan bedacht om van het pand af te komen. Voor vijf tientjes een lot kopen en de winnaar van de loterij kreeg de villa. In een mum van tijd waren er 10.000 loten verkocht. De hele vaderlandse pers dook er op af, het was een komen en gaan van de media aan de anders zo rustige Kloetenseweg. Doch de Kansspelautoriteit greep in en het feest ging niet door. Wat later kreeg horeca-ondernemer Hans Bulten het pand op de korrel en kocht hij het via een veiling.

Gastvrouw Tineke Snoek laat ons het prachtig opgeknapte pand zien. Vijf fraaie kamers , drie tweepersoons, één eenpersoons en eentje voor twee tot drie personen. “Die laatste is echt heel gewild, men ervaart het fijn dat een derde persoon (vaak een kind)  erbij kan middels een open kamer erbij.”
Tineke verzorgt elke morgen het ontbijtbuffet in de ruime gezellige zaal. “Het verbaast ons hoe gauw de gasten ons al weten te vinden; veel bezoekers die hier op de fiets de omgeving gaan verkennen, ook Duitse gasten zien we regelmatig. Voor de fietsvierdaagse in juni hebben we al aanvragen binnen, het zelfde geldt voor het Volksfeest. We zitten hier natuurlijk geweldig goed, vlak bij de steengroeve waar de komende jaren van alles gaat gebeuren. De tuin wordt op dit ogenblik flink opgeknapt en er komen nog wat dingen bij“, aldus een enthousiaste gastvrouw Tineke.

Alle informatie over Bed&Breakfast Steengroeve vindt u op www.bbsteengroeve.nl

 

Hans Bulten (72): “Nooit te oud om te ondernemen”

Het pand waarin B&B Steengroeve is gevestigd, is eigendom van horeca-ondernemer Hans Bulten. “Ik had een Balkanrestaurant, cafés, partycentrum, eetgelegenheden, eigenlijk alles gehad op horecagebied. Ik riep altijd dat ik geen hotel of iets anders met overnachtingen wilde, want als horecaman wilde ik uitslapen. Dat ik dit pand kon kopen, was een buitenkansje. Ik had net het Zwaantje overgedaan en het begon me te jeuken om toch weer wat te doen. Ik ben 72, maar je bent nooit te oud om te ondernemen.”


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen