Informatiebijeenkomst over niet-aangeboren hersenletsel

13 oktober 2017

Op zaterdag 18 november 2017 van 10.00 tot 12.00 uur, organiseert Siza een informatie-inloopochtend over niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die getroffen zijn door hersenletsel, mantelzorgers, huisartsen en andere verwijzers. Tijdens de inloopochtend is er aandacht voor de oorzaken van niet-aangeboren hersenletsel, de zichtbare en onzichtbare gevolgen ervan, maar ook voor het Siza behandel- en begeleidingsaanbod en het behandelprogramma van Hersenz. De inloopochtend vindt plaats in de Regionaal Expertisecentra NAH Doetinchem aan de Industrieweg 115 in Terborg.

 

Hersenletsel

Jaarlijks lopen circa 120.000 mensen hersenletsel op, bijvoorbeeld door een klap op het hoofd bij een ongeval, door een hartstilstand, ziekte, hersenbloeding of hersentumor. Hersenletsel heeft enorme gevolgen voor de getroffen persoon zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving. Vaak ziet het leven van de persoon met hersenletsel en dat van de omgeving er na het ontstaan van het hersenletsel heel anders uit.

Na een tijd in het ziekenhuis of revalidatiecentrum komen mensen met hersenletsel thuis, vaak komen dan pas de vragen en problemen. Men heeft bijvoorbeeld last van vergeetachtigheid, vermoeidheid, de weg niet kunnen vinden, moeite met praten of begrijpen, aandacht- of concentratieproblemen. Het hersenletsel gaat niet over, maar de getroffene en de omgeving kunnen er wel mee leren omgaan.

 

Regionaal Expertisecentrum NAH Doetinchem

Het Regionaal Expertisecentrum NAH biedt kortdurende intensieve behandeling en begeleiding aan mensen met hersenletsel en hun omgeving. Dit kan individueel of in een groep plaatsvinden. Wij richten ons op de zichtbare én onzichtbare gevolgen van NAH.

De behandeling is georganiseerd in modules die landelijk zijn ontwikkeld in het samenwerkingsverband Hersenz. Siza heeft tevens een breed vervolgaanbod dat goed aansluit. Zo is er bijvoorbeeld verbinding met dagbesteding en zijn er mogelijkheden om te (blijven) werken. We bieden een persoonlijk en passend aanbod, dat aansluit op wat in de revalidatie in gang is gezet. Doel van de behandeling en begeleiding is de verbinding naar het leven van alledag en naar participatie in de samenleving.

 

Inloopochtend
Tijdens de inloopochtend op 18 november staan we stil bij het herkennen van hersenletsel, maar ook bij de betekenis en gevolgen van hersenletsel voor de persoon zelf en zijn/haar naaste (professionele) omgeving en de behandel- en begeleidingsmogelijkheden van Siza. We bespreken daarnaast het aanbod van het Regionaal Expertisecentrum NAH als antwoord op veel voorkomende vragen van mensen met hersenletsel en hun directe omgeving.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen