Inloopsessie bij bieb over digitaal medisch dossier

3 oktober 2019

WINTERSWIJK – De komende tijd houden het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland Ziekenhuis in samenwerking met de Achterhoekse bibliotheken inloopsessies over “uw digitale medisch dossier, hoe werkt het?”. De gratis sessies zijn voor de inwoners die alles willen weten over de patiëntportalen Mijn SKB en Mijn Slingeland. In Winterswijk is de inloopsessie op maandag 14 oktober van 10.00 tot 13.00 uur in de bibliotheek.
Wie patiënt bij een van de ziekenhuizen is of is geweest, kan inloggen om zijn medisch dossier digitaal te bekijken. Daarvoor is een DigiD-code met sms-functie of de DigiD-app nodig. Tijdens de inloopsessie kunnen geïnteresseerden binnenlopen met al hun vragen over het patiëntportaal. Er wordt uitleg gegeven: hoe werkt het inloggen, hoe ziet het portaal eruit, waar staat wat en waarom is het interessant om gebruik te blijven maken van de portalen?
Vanaf 1 januari 2020 moeten ziekenhuizen hun patiënten de mogelijkheid bieden hun medisch dossier digitaal in te zien. Sinds 2016 heeft het Slingeland Ziekenhuis een patiëntportaal en in 2017 werd Mijn SKB opgezet. Een digitaal medisch dossier brengt voor patiënten veel voordelen met zich mee. Zij kunnen zich beter verdiepen in hun gezondheid en zich beter voorbereiden op een afspraak met hun arts. Daarnaast is het mogelijk om eenvoudig vragen te stellen aan de arts en vragenlijsten thuis alvast in te vullen.
Inwoners die (nog) geen DigiD hebben of niet weten hoe ze dat moeten aanvragen, of inwoners die moeite hebben met het omgaan met een computer, laptop of tablet kunnen terecht bij alle bibliotheken voor een cursus “DigiSterker” of “Klik en Tik”. Belangstellenden kunnen daar hier meer informatie over vinden.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen