Dit jaar geen NINA-run

26 januari 2018

WINTERSWIJK – Er komt dit jaar geen NINA-run, het wandel- en hardloopevenement dat sinds zes jaar elk voorjaar in Winterwijk wordt gehouden ten bate van het onderzoek naar hersenstamtumor bij kinderen. Dat heeft het bestuur van de Stichting Nina bekendgemaakt. “Het was een moeilijke beslissing, maar we willen ons dit jaar op andere activiteiten richten”.

De Stichting Nina is in 2012 opgericht na het overlijden van Nina Olthof, omdat haar ouders middelen wilden inzamelen om het onderzoek naar hersenstamtumoren bij kinderen te ondersteunen.  “We wilden met de stichting de slechte prognose voor deze kinderen bij een breder publiek bekend maken. Dit deden we onder andere door het organiseren van de NINA-run. Deze run hebben we zes keer met heel veel voldoening georganiseerd. We zijn trots en dankbaar dat de NINA-run zo goed door iedereen is opgepakt. Zoveel bedrijven, vrijwilligers en deelnemers die ons altijd gesteund hebben. We hadden nooit kunnen dromen dat de NINA-run zo’n groot succes zou worden”, aldus de stichting. Het evenement werd de eerste vijf jaar vanaf OBS Stegeman gehouden en vorig jaar vanaf het complex van AV Archeus, met steeds honderden deelnemers.

 

De Stichting Nina gaat gewoon door. “Door het jaar heen gaven andere activiteiten ons ook veel voldoening en daar willen we ons nu meer op gaan richten. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan het geven van presentaties op scholen en het inrichten van een Nina-tafel op beurzen of open dagen. Veel energie krijgen we zeker ook van acties die door anderen voor Stichting Nina georganiseerd worden. En niet te vergeten de spontane donaties en sponsoring die een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van Stichting Nina.”

Foto: De start van de jeugdloop vorig jaar bij Archeus. Foto: Ron Rensink

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen