Jan Kruitbos zet zich in als Sportambassadeur Actief Winterswijk

11 december 2018

Voor hulp bij de promotie van de Sportkaart Actief Winterswijk plaatste de gemeente een oproep voor een Sportambassadeur. Deze functie wordt sinds kort ingevuld door de heer Jan Kruitbos. De heer Kruitbos heeft zijn sporen in de sportwereld ruim verdiend. Hij is met name te vinden in en om het water, denk daarbij aan het lesgeven en ook het zelf actief spelen van waterpolo. Ook is de heer Kruitbos al sinds 2001 coördinator BeroepsPraktijkVorming bij de Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs en hij zet zich daarnaast nog met veel energie in op allerlei vlakken op het gebied van sport.

“Plezier ervaren in bewegen is een voorwaarde”
Voor de promotie van de Sportkaart richt Jan Kruitbos zich met name op de oudere inwoners van Winterswijk. De heer Kruitbos: “Om fit te blijven is het belangrijk dat je in beweging blijft, ieder in zijn eigen tempo. Sporten moet niet ervaren worden als verplichting. Ik vind het een voorwaarde dat mensen plezier ervaren als zij gaan sporten en bewegen. Dat betekent dat het sportaanbod moet aansluiten bij de behoeften. Daar ga ik me de eerstkomende tijd op richten. Ik ga proberen op te halen wat de wensen zijn en ga in gesprek met zowel individuen als organisaties en verenigingen.”

Op de vraag waarom hij zich heeft aangemeld als vrijwilliger antwoordt hij: “Ik heb veel te danken aan de sport en heb daar heel veel voldoening uit gehaald. Ik doe nu heel graag iets terug. Ik wil mensen graag enthousiasmeren en motiveren om in beweging te komen. Als je je fit voelt, krijg je ook meer inspiratie en kun je je werk bijvoorbeeld beter doen. Daarnaast is het leuk om mensen te ontmoeten, het gebruik van de  Sportkaart kan inwoners daar zeker goed bij helpen.”

Meer informatie
Voor meer informatie over de Sportkaart of over het ambassadeurschap, kunt u contact opnemen met Guido de Vries (Medewerker Jeugd/coördinator  buurtsportcoaches). U kunt hem bereiken via e-mailadres gemeente@winterswijk.nl of telefoonnummer  (0543) 543 543.

Bron/foto: Gemeente Winterswijk

Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen