Jubileumeditie badmintontoernooi in maart

3 februari 2019

WINTERSWIJK – Badmintonclub ’t Pluumke ’67 uit Winterswijk organiseert voor het 45e achtereenvolgende jaar het Recreatief Badmintontoernooi. Maandag 18 en woensdag 20 maart vindt deze jubileumeditie plaats in de Sport- en turnhal Winterswijk. Zonder onderbrekingen zijn vanaf 1974 elk jaar de deuren van de sporthal opengezet om op laagdrempelige wijze de badmintonsport te tonen aan een breed publiek.

Sportevenement voor iedereen
Het Recreatief Badmintontoernooi staat bekend om het gezellige en sportieve karakter. De sportieve strijd gaat hand in hand met de prettige sfeer naast het veld. De badmintonsport kan namelijk door een ieder gespeeld worden. In de lagere klassen is er plaats voor teams die weinig of nooit tegen een shuttle hebben geslagen. Terwijl in de hogere klassen de meer ervaren badmintonners op hun eigen niveau kunnen strijden voor de titel. Door deze opzet is er ook voor deelnemers met weinig of geen ervaring plaats, waardoor het toernooi laagdrempelig blijft en voor een ieder interessant.

Erwin Ruesink en Mark ten Pas van BC ’t Pluumke ‘67 zijn de laatste jaren de drijvende krachten achter het toernooi. ‘’Wat ooit begon als een echt bedrijventoernooi heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een toernooi met teams in allerlei samenstellingen. Naast bedrijven vinden ook vriendengroepen, families en andere koppels hun weg naar de sporthal,’’ licht Ruesink toe. ‘’Dat is ook de kracht van het toernooi. We verwelkomen ieder jaar een groep vaste deelnemers, maar zien ook jaarlijks nieuwe gezichten. Zo blijven we in ontwikkeling en bevestigen we ieder jaar opnieuw ons bestaansrecht’’. Ten Pas vult aan dat hij ook graag de eigen leden van BC ’t Pluumke ‘67 wil waarderen. ‘’Als organisatie kunnen we niet zonder. Zij staan er ieder jaar en zijn altijd bereid om een bijdrage te leveren. En dat maakt het ook zo leuk. Om samen iets te organiseren en aan anderen te tonen wat badminton zo mooi maakt en wat de sport allemaal te bieden heeft.”

Opgave mogelijk tot 1 maart
Deelnemers kunnen zich per duo opgeven als herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel in drie verschillende klassen. Daarbij kunnen ze aangeven in welke klasse ze willen meespelen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven tot uiterlijk 1 maart, via e-mail naar toernooi@tpluumke67.nl. Op www.tpluumke67.nl is meer informatie te vinden over het Recreatief Badmintontoernooi 2019.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen