Judith Kadee verruilt Villa Mondriaan voor Escher-museum

12 november 2018

WINTERSWIJK – Judith Kadee (26), de jongste museumdirecteur van Nederland, verlaat museum Villa Mondriaan in Winterswijk. Zij is per 1 januari benoemd tot conservator van ‘Escher in het Paleis’ in Den Haag. Dit museum, gewijd aan de wereldberoemde grafische kunstenaar M.C. Escher, toont de Escher-collectie van het Gemeentemuseum Den Haag.

Judith Kadee heeft volgens het bestuur van Villa Mondriaan ‘een zeer gewaardeerde bijdrage geleverd aan  de professionalisering van het museum’, dat dit jaar 5 jaar bestaat. Zij heeft de bekendheid van het museum vergroot, de samenwerking met andere musea versterkt en onder haar verantwoordelijkheid is een uitnodigend educatieprogramma ontwikkeld. Zij heeft vier grote tentoonstellingen over Mondriaan en De Stijl tot stand gebracht naast een groot aantal kleinere presentaties van jonge en veelbelovende beeldende kunstenaars.

Het bestuur betreurt het vertrek van Judith Kadee, maar gunt het haar zeer om deze mooie stap in haar carrière te zetten. Sterker: “Wij zijn blij dat wij als museum hebben kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van haar kwaliteiten. Wij zijn er trots op dat de kwaliteiten van onze directeur ook herkend worden door een gerenommeerd museum als Escher in het Paleis”, aldus Hans Esmeijer, de voorzitter van het stichtingsbestuur. “Wij wensen haar veel succes in haar nieuwe functie.”

Judith Kadee is drie jaar werkzaam geweest voor Villa Mondriaan, waarvan ruim twee jaar als directeur. Daarvoor was zij werkzaam bij Eye Filmmuseum in Amsterdam, de Saatchi Gallery in Londen en was lid van de junior-directie van Villa Mondriaan. Zij behaalde haar master Museum Studies in Londen en haar bachelor aan Amsterdam University College.

Intussen heeft het bestuur de procedure gestart om een opvolger te vinden. Het bestuur werft in eerste instantie onder de voormalige junior-directeuren, die bij Villa Mondriaan hebben gewerkt.
Het museum Villa Mondriaan presenteert het vroege werk van Piet Mondriaan, meestal in relatie met tijdgenoten. Mondriaan woonde van 1880 – 1892 bij zijn ouders in de Villa aan de Zonnebrink in Winterswijk en maakte daar zijn eerste schilderijen.

Foto Judith Kadee ©Istar Fotografie


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen