Jurriaan de Mol vertelt over de Liberation Route

1 mei 2019

WINTERSWIJK – Op uitnodiging van Sociëteit Winterswijk spreekt Jurriaan de Mol zaterdag 11 mei in de pastorie van de Jacobuskerk over de Liberation Route Europe.
Jurriaan de Mol is initiatiefnemer van het tot leven brengen van de verhalen van de Liberation Route en sinds 2001 voorzitter van de Stichting Liberation Route Europe. Dit is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden.
Bij Sociëteit Winterswijk vertelt Jurriaan over de route die de westelijke geallieerden namen tijdens de laatste twaalf maanden van de Tweede Wereldoorlog. Vanuit Engeland, Normandië (D-Day), via Parijs, Bastogne, Brussel, Eindhoven, Nijmegen en Arnhem naar Berlijn, om daar op 8 mei 1945 de capitulatie mee te maken van Nazi-Duitsland.
Persoonlijke verhalen van burgers, onderduikers, vluchtelingen en soldaten staan centraal. Terugkerende vragen zijn: waardoor verloor Europa zijn vrijheid in 1939, wat hebben de mensen moeten doormaken om de vrijheid terug te krijgen en … wat doen we nu in 2019 om onze vrijheid te bewaken?

Datum: zaterdag 11 mei, 16.00 – 18.00 uur
Locatie: pastorie van de RK Kerk aan de Misterstraat 18, Winterswijk (schuin tegenover de Hema)
Kosten: voor niet-leden € 10,-.
Zie ook www.societeitwinterswijk.nl

Zie ook: www.liberationroute.com en www.europeremembers.com.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen