Kavels plan Morgenzon bijna uitverkocht

19 juli 2017


WINTERSWIJK – Vorige week is de zestigste kavel verkocht van nieuwbouwplan Morgenzon. Dat betekent dat ruim driekwart van de beschikbare kavels is verkocht. Er zijn nu nog acht kavels vrij en tien in optie. De gemeente Winterswijk verwacht dat de laatste kavels eind 2018 zijn verkocht.

Aanvankelijk zouden er negentig woningen worden gebouwd op het voormalige terrein van voetbalvereniging WVC. De gemeente  besloot later om ruimere kavels uit te geven om tegemoet te komen aan de behoefte van de kopers.

Omdat er al zoveel kavels zijn verkocht, heeft de gemeente besloten de oostzijde van het plangebied, tussen het fietspad en Pronsweide, versneld woonrijp te maken. Dat betekent dat de definitieve bestrating, trottoirs, parkeerstroken en openbare verlichting worden aangelegd. Ook worden de groenvoorzieningen (bomen in de straten) afgerond. Deze werkzaamheden starten in oktober of november 2017. Afhankelijk van de levertijd worden in augustus of september de speelvoorzieningen in de wijk aangelegd. Het plan voor de speelvoorzieningen en de restauratie van de voormalige kassagebouwtjes van voetbalvereniging WVC is op woensdag 14 juni aan de buurtbewoners gepresenteerd.

Het bijzondere van het plan Morgenzon is dat de kopers van een kavel hun ontwerp niet eerst aan de welstandscommissie hoeven voor te leggen. Zij hebben daardoor veel vrijheid om hun droomhuis te bouwen. Kopers kiezen zelf de plek waar ze willen wonen en kunnen hun creativiteit de vrije loop laten bij het ontwerpen van hun huis.

Meer weten over plan Morgenzon? Kijk op planmorgenzon.nl.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen