Kersttraktatie van 50+Krant voor bewoners tehuizen

22 december 2017

WINTERSWIJK – Een smakelijke verrassing bij de koffie vanochtend voor bewoners en medewerkers van de Winterswijkse verpleeg- en verzorgingshuizen. De 50+Krant zorgde voor een kersttraktatie in de vorm van achthonderd tompoucen. In de Vredense Hof, de Pelkwijk, Groepswonen Meddo, de Berkhof, Pronsweide (SZMK) en het Prins Hendrikhuis (Dagelijks Leven) betekende dat een mooi begin van het kerstweekend.
De kerstverrassing was een initiatief van uitgever Franz te Loo ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van de 50+Krant. Deze uitgave verschijnt sinds september 2016 elke twee maanden huis-aan-huis in Winterswijk en wordt ook verspreid bij de plaatselijke verpleeg- en verzorgingshuizen, winkels en horeca.
Pronsweide-bewoonster en lid van de cliëntenraad mevrouw Lidij de Bruyn liet zich de traktatie vanochtend goed smaken: “Heerlijk, zo’n tompouce. En gelukkig weet ik hoe je die het makkelijkste eet: laagje voor laagje, anders wordt het knoeien”. Ook voor bewoner Joop Hoogeveen was de traktatie een mooie gelegenheid om bij de koffietafel aan te schuiven bij mevrouw De Bruyn en het echtpaar Toebes, en zo extra contact en gezelligheid rond de kerst te creëren.

Bestuurder Marcel Duvigneau van de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé sprak van een mooi gebaar van de 50+Krant: “We proberen het met de kerst altijd zo gezellig mogelijk te maken en verwelkomen initiatieven van bewoners en personeel, maar ook van buitenaf. Kerst wordt ook in de groepen en tehuizen zelf georganiseerd. Dat doen we niet vanuit de centrale organisatie, want de mensen weten zelf het beste wat bij hen past. Dat past ook in ons beleid waarin we zo min mogelijk centraal besturen. Dat is iets van dertig jaar geleden. Nee, we zijn niet zoals je in de tv-serie van Hendrik Groen wel ziet, met een strenge directie en geheime notulen en reglementen. Dat beeld willen we juist slechten. De regie ligt zoveel mogelijk bij cliënt en werkomgeving.”

Foto: v.l.n.r. bewoner Joop Hoogeveen, Wilbert Rothman (regiomanager SZMK), Franz te Loo (uitgever 50+Krant), bewoonster Lidij de Bruyn en Marcel Duvigneau (bestuurder SZMK).

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen