Klussendienst wordt Kluspunt

8 augustus 2019

WINTERSWIJK – De Klussendienst, voortgekomen uit de Stichting Welzijn en sinds drie jaar ondergebracht bij de Stichting Aktief, houdt per 31 augustus op te bestaan. De activiteiten zullen voortgezet worden door de Winterswijkse Uitdaging en dan met name door het Vrijwilligerspunt.
De werkwijze zal niet veel anders zijn dan dat de gebruikers nu gewend zijn. De naam zal veranderen in Kluspunt. Het Kluspunt zal, net als een aantal andere vrijwilligersorganisaties, werken vanuit het WUh, alwaar ook de “moederorganisatie” de Winterswijkse Uitdaging gevestigd is.
De dagelijkse leiding van de Klussendienst is tot eind augustus in handen van Roberto Bouwmeester en vanaf 1 september zullen dat twee vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt zijn. Het inloopspreekuur voor het Kluspunt is van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.
De hulp gebeurt door vrijwilligers, die dan klusmaatjes zullen heten, omdat ze voor de hulpvrager meer dan alleen klusser willen zijn. Een klusmaatje is een handige man of vrouw, eventueel met groene vingers. Een klusmaatje krijgt voor de verrichte werkzaamheden ook een vergoeding, die de hulpvrager rechtstreeks aan het klusmaatje betaalt.
De basis van het Kluspunt blijft in grote lijnen hetzelfde als van de Klussendienst. Ook het Kluspunt verleent hulp aan inwoners van Winterswijk zonder eigen netwerk en die ongemakken en onveilige situaties rondom het huis niet zelfstandig kunnen oplossen. Het gaat dan om werk dat doorgaans met enig technisch inzicht en bescheiden middelen in korte tijd gedaan kan worden. Hierdoor wordt o.a. bevorderd dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ter plekke wordt beoordeeld of een klus door een Klusmaatje uitgevoerd kan worden. Ook worden de aard van de werkzaamheden, tijdsduur van de klus en benodigd materiaal bekeken. Het Klusmaatje overlegt dit met de hulpvrager en geeft bij benadering aan wat de totale kosten zullen zijn.
Om van het Kluspunt gebruik te maken moet men ingeschreven zijn. Dat kan digitaal  via www.vpwinterswijk.nl. Tel . 0543 200006. Het Vrijwilligerspunt is t/m 30 augustus gesloten. Vanaf 2 september kunnen geïnteresseerde gebruikers en nieuwe Klusmaatjes terecht in de Torenstraat 9.
Potentiële Klusmaatjes kunnen zich hier aanmelden. De coördinatoren van het Kluspunt nemen dan contact met hen op.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen