Komend jaar geen Steengroevetheater

13 november 2017

WINTERSWIJK – Er zullen komend jaar geen voorstellingen in het Steengroeve Theater gehouden worden. Na zeven edities heeft het bestuur een ‘rustjaar’ aangekondigd. Dit wil de organisatie gebruiken om in 2019 “nog grootser uit te pakken” ter ere van Die Zauberflöte. de allereerste voorstelling die dan exact dertig jaar geleden in de oude groeve in Ratum bij Winterswijk werd uitgevoerd. Ook zijn de voorbereidingen voor de productie van 2020 in volle gang.

Vanaf de oprichting van de Stichting Steengroeve Theater in 2009 t/m de zomer van 2017 werden zeven succesvolle producties opgevoerd in de werkzame Sibelco-groeve, samen goed voor zeker 75.000 bezoekers. Al vanaf de eerste uitvoering (Jesus Christ Superstar in 2010) zette de organisatie Winterswijk landelijk in de picture. En dat is niet zo gek, vindt voorzitter Dirk Willink: “Het prachtige landschap, de magische theaterlocatie en bombastische producties die vrijwel volledig draaien op vrijwilligers/amateurs, is wat onze regio én Het Steengroeve Theater zo uniek maakt.”

Elk jaar een grote productie in de werkzame Sibelco-groeve brengen, is organisatorisch een megaproject. Dirk Willink: “Denk aan het aanvragen van rechten van producties, de bewerking en het schrijven van scripts en muzikale arrangementen, de coördinatie van de veiligheidsmaatregelen, decor, kostuums, tribunes, sanitaire voorzieningen en nog veel meer. Deze aspecten, in combinatie met de verrassende producties die voor 2019 en 2020 op de agenda staan, maakt dat we 2018 als voorbereidingsjaar gebruiken voor de volgende reeks voorstellingen.”

In 2019 wil de stichting schitteren met een verrassende en imposante versie van de opera ‘Die Zauberföte’. Een eerbetoon aan het eerste concert dertig jaar geleden, maar ook een voorstelling die vanwege haar karakter goed past in de groeve. Immers, ‘Die Zauberflöte’ van Mozart is een opera over de macht van de muziek en kent veel lijnen, lagen en symboliek. Dit vormt een grote inspiratiebron voor regisseur Jasper Korving en muzikaal leider Gerben Kruisselbrink. Zij werken komend jaar deze klassieker uit tot een vernieuwend en magisch meesterwerk waarmee we nóg grootser gaan uitpakken.”

Over de geplande voorstelling voor 2020 wil de bestuursvoorzitter nog niet veel kwijt, wel geeft hij aan dat het dan gaat “rocken” tussen de rotswanden van het indrukwekkende openluchttheater.

Vermoedelijk gaat de kaartverkoop voor Die Zauberflöte van start in september 2018.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen