Koninklijke onderscheiding voor Dé Hijink

12 januari 2018

WINTERSWIJK – De gisteren overleden Derk (Dé) Hijink is bij Koninklijk besluit van 8 januari benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hijink, die gisteren op 58-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Nijmegen overleed, heeft zich gedurende vele jaren vol overgave vrijwillig ingezet voor diverse organisaties in Winterswijk. Omdat Hijink ernstig ziek was, had de gemeente een spoedprocedure voor de onderscheiding aangevraagd, maar de uitreiking heeft hij niet meer mee mogen maken.

Dé Hijink werkte sinds 1987 op Christelijk College Schaersvoorde als docent in verschillende vakken (Economie, Handel en Administratie, Duits). Daarnaast regelde hij voor Schaersvoorde maatschappelijke stageplaatsen voor de scholieren. Vanaf 1978 was Dé Hijink actief als bestuurslid en secretaris van de stichting kindervakantie­activiteiten Winkie en nam hij deel aan diverse commissies. Ook verzorgde hij alle promotieactiviteiten voor Winkie.

Sinds 1999 zette Dé Hijink zich in voor de stichting AFS als gastvader, vrijwilliger en coördinator van de regio. Stichting AFS biedt jongeren de kans om een aantal maanden in een ander land te wonen, naar school te gaan en de taal te leren. Dé Hijink was verantwoordelijk voor de werving, studenten, kampen en uitjes. Naast regionale kampen was hij vaak betrokken bij landelijke kampen die de jongeren worden aangeboden.

Daarnaast was hij sinds 1974 jaar lid van de symfonieafdeling van de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereniging. Binnen KWOV was hij ook bestuurlijk actief als voorzitter (1989-2004) en penningmeester (2012-2017). Vanaf 2008 was hij dirigent van de Blazersklas. Daarnaast heeft hij diverse functies binnen verschillende commissies vervuld, waaronder lid van de Concert commissie (Coco) sinds 2010 en de Financiële commissie (Fico) sinds 2012.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen