Koninklijke onderscheiding voor organist Johan Meerdink

27 januari 2019

WINTERSWIJK – Johan Meerdink (66) uit Winterswijk is vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als cantor-organist bij de Protestantse Gemeente Lichtenvoorde en diverse dirigentschappen. Locoburgemeester Ilse Saris van de gemeente Winterswijk reikte de onderscheiding aan hem uit na de kerkdienst van de Protestantse Gemeente in de Johanneskerk in Lichtenvoorde.
Johan Meerdink heeft zich de afgelopen 50 jaar ingezet als cantor-organist. In 1969 is hij gestart bij de Gereformeerde Kerk te Lichtenvoorde. Vanaf 1990 was hij cantor-organist bij de Hervormde Gemeente Lichtenvoorde.
Per 1 juli 2007 zijn de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Kerk gefuseerd tot de Protestantse Gemeente Lichtenvoorde en is Meerdink cantor-organist bij gezamenlijke diensten. Daarnaast is hij vrijwilliger bij het koor als pianist en (inval)dirigent. Hij heeft zich ook enthousiast en creatief ingezet voor vernieuwing in de kerkmuziek.
Naast zijn enorme inzet voor de Protestantse Gemeente in Lichtenvoorde, was hij achttien jaar dirigent van de Westendorpse fanfare en dirigent bij Excelsior in Silvolde. Bij het Woolds Mansleu Koor, Gemengd Koor Kotten en Vrouwenkoor Zang en Vriendschap is Meerdink actief als pianist en plaatsvervangend dirigent. Daarnaast is hij leider van de bigband Jazzewind.
Johan Meerdink wordt als musicus alom gewaardeerd voor zijn kundigheid en ervaring, met een enorme betrokkenheid bij zijn activiteiten binnen de kerk en bij de koren.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen