Korte kunstgeschiedeniscursus: Focus op figuratie

12 maart 2018

WINTERSWIJK – De wonderen van de figuratieve schilderkunst ontdekken kan binnenkort in de kunstgeschiedeniscursus ‘Focus op figuratie’ in Villa Mondriaan. In drie avonden laat Maria Driessen de diversiteit van de figuratieve kunst van de laatste decennia zien.

Hoewel de figuratieve schilderkunst een van de oudste vormen van schilderkunst is, heeft het nog steeds een grote aantrekkingskracht. Veel kunstenaars hebben ermee geëxperimenteerd en de figuratieve schilderkunst heeft vele transformaties doorstaan. Kunstenaars schilderden heel vaak niet wat zij zagen, maar lieten er hun eigen interpretatie op los. Dit kon resulteren in bijvoorbeeld paarse bomen of gele luchten. Inmiddels kijkt niemand daar meer vreemd van op, maar in hun tijd kregen Piet Mondriaan en Jan Sluijters nog veel commentaar. In de jaren zeventig van de vorige eeuw ontstond een hernieuwde opmars van figuratieve schilderkunst die tot op heden een groot succes is.

In een cursus van drie avonden bespreekt Maria Driessen het proces van de nieuwste vormen van figuratieve kunst. Aan de hand van het werk van een groot aantal Europese schilders als o.a. Neo Rauch, George Baselitz en Marlene Dumas wordt in de cursus op 3, 10 en 17 april dieper ingegaan op figuratieve schilderkunst. De cursus kost €55,- voor drie avonden en €45,- voor Vrienden van Villa Mondriaan.

Cursusdata: dinsdag 3 april, dinsdag 10 april en dinsdag 17 april van 19:30 uur tot 21:30 uur. Cursuskosten: €55,-, €45,- voor Vrienden van Mondriaan
U kunt u aanmelden via
info@villamondriaan.nl

Locatie: museum Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, 7101 NC Winterswijk

Website: https://villamondriaan.nl/nl/kunstgeschiedeniscursus

Afbeelding: Neo Rauch, Die Kontrolle, 2010.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen