KWOV en Jazzy Women collecteren voor Anjeractie

22 mei 2018

WINTERSWIJK  – Van zondag 27 mei tot en met zaterdag 2 juni vindt de 73e Anjeractie plaats: de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds om cultuur en natuur in de buurt levend te houden. 50% van het opgehaalde geld is voor eigen clubkas, de andere helft gaat naar cultuur- en natuurprojecten in de omgeving. Ook leden van de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging en Jazzy Women gaan langs de deuren om geld op te halen.  Leden van beide verenigingen  komen in Winterswijk weer aan de deur met de bekende grijze collectebus.

Net als voorgaande jaren zal de KWOV de wijk Zuilenes muzikaal collecteren. Op dinsdag 29 mei zullen zij tussen  18.30u en 20.00 u onder begeleiding van het orkest komen collecteren in de Zuilenes e.o. Bij regenachtig weer gaat de muzikale collecte niet door. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuur in onze eigen regio.

Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie ontvingen de afgelopen jaren in Winterswijk onder andere muziekvereniging Excelsior, Crescendo Ratum, Vereniging het Museum, festival Kunstoer, het openluchttheater en Boogie Woogie een bijdrage uit dit fonds. Het Cultuurfonds ondersteunt jaarlijks ruim 3.500 lokale en nationale projecten, zoals de aanschaf van kleding en instrumenten voor de muziekverenigingen; kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen; restauratie van historische schepen of monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuur.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen