Landelijk NL-Alert controlebericht op 4 december

28 november 2017

Maandag 4 december zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland.Als je het controlebericht ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert.

Hoe weet ik dat het om een controlebericht gaat en niet om een noodsituatie?
In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Het controlebericht bevat de volgende tekst:

“NL-Alert 04-12-2017 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl”

Wanneer zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit?
In 2017 zendt de overheid twee controleberichten uit zodat je kan nagaan of jouw mobiel juist is ingesteld. Dit jaar is dat op 4 december, in 2018 op 4 juni en 3 december.

Ik heb op 3 juli 2017 geen controlebericht ontvangen. Ontvang ik het volgende controlebericht wel?
Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je het controlebericht op 3 juli niet hebt ontvangen, bijvoorbeeld omdat je telefoon rond 12.00 uur uit stond, omdat je op dat moment slecht bereik had of omdat je in gesprek was. Ook kan het zo zijn dat jouw mobiele telefoon nog niet is ingesteld. Ga nu naar de instelhulp, stel je mobiel in en help ook anderen met instellen.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen