Leven zonder feesten is als een lange reis zonder station

29 september 2017

Twaalf nieuwe schutterskoningen

 

Winterswijk vierde vanaf 23 juni, met de zomervakantie als tussenstop, twaalf volksfeesten. Buurtvereniging ‘t Vosseveld en buurtschap Meddo beten het spits af; Miste en Kotten sloten drie weken geleden de rij.

 

Volksfeesten dragen in Winterswijk als vanouds bij aan het gemeenschapsgevoel. Naast muziek, de optocht, volks- en kinderspelen is het vogel- en koningsschieten daarbij een traditioneel en nog steeds populair onderdeel van de feestelijkheden. Altijd spannend wie de laatste stukjes van de houten vogel van de stang schiet en zich een jaar lang schutterskoning of -koningin mag noemen.

Uitzondering is ’t Vosseveld, waar niet op een vogel, maar op een houten vos wordt geschoten en de winnaar van het vosschieten de titel Vossejager krijgt. Coen Damkot was als Vossejager de eerste nieuwe schutterskoning van 2017. In datzelfde weekend was Henk Goossens in Meddo de gelukkige, een week later gevolgd door Gonnie Lievers in Huppel-Henxel, die de eerste schutterskoningin was dit jaar. Uiteindelijk was de  verhouding mannen-vrouwen bij alle ‘gekroonden’  50:50.

 

Keizerschieten

Tijdens het Volksfeest in Winterswijk gingen alle schutterskoningen en –koninginnen met elkaar de strijd aan om de prestigieuze titel ‘Keizer Oehoe VII’, die werd gewonnen door schutterskoning 2016 van Kotten, Erik Stortelers.

 

De winnaar van het vogelschieten tijdens Volksfeest Winterswijk wordt sinds vorig jaar ook gelauwerd met de titel Koning.

 

Buurtschap – school / Schutterskoning(in)

‘t Vosseveld

Coen Damkot

Meddo – Basisschool ‘t Kempken

Henk Goossens

Huppel, Henxel en aangr.dorpbuurt – OBS ‘t Waliën

Gonnie Lievers

Chr. Oranjever. Henxel e.o. – Emmaschool

Lia Eeltink

Corle

Narda Maas

Brinkheurne

Dennis Raterink

Winterswijk

William Wiggers

OBS Woold

Ursula te Brake

Ratum

Herbert te Selle

Dorpbuurt De Vrijheid

Miranda Hengeveld

Kotten – OBS Kotten

Freek Stronks

Miste – OBS Miste/Corle

Judith Salemink

Koning van Winterswijk 2017 William Wiggers


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen