Levenstekens

25 januari 2018

Een droom wordt weer uitgesteld

Loek Heinne

Klokslag negen uur op de eerste vrijdagmorgen van dit jaar. De koffie staat klaar. Drie clubgenoten van FTC Wenters staan bij mij voor de deur. Vandaag gaan we op pad ter voorbereiding op het fietsweekend in juni.

Maar voordat we in de auto stappen, drinken we eerst een bak koffie. Met z’n vieren hebben we de organisatie op ons genomen voor het weekendje wielrennen in het buitenland. Dit jaarlijkse uitje met de plaatselijke fietsclub wordt door velen gezien als een hoogtepunt in het seizoen en -en daar zijn we van overtuigd – dat zal het ook in 2018 weer worden.

Na drie bijeenkomsten en het nodige uitzoekwerk zijn we het eens over de bestemming: Hattingen, in het Duitse Ruhrgebied. De eerste woordgrappen worden al snel gemaakt. “We eten daar Ruhr-ei” en “We gooien het Ruhr om”. Er zullen er nog veel volgen.

We kiezen voor de kortste route naar Hattingen, de weg die we straks ook willen gaan fietsen. We gaan namelijk ook op de fiets heen en weer terug. Maar in Gelschenkirchen besluiten we dat we daar niet dwars door de stad gaan fietsen. De weg staat vol met stoplichten en de vele trambanen zijn levensgevaarlijk. “Hier zou je toch voor geen goud willen wonen?”, klinkt het vanaf de achterbank.

Na een kleine twee uur – via de autobaan is het iets meer dan een uur rijden – komen we in Hattingen aan. Het Ruhrgebied staat bekend om de grijze, grauwe industrie en je zou niet verwachten dat het daar mooi is. Maar wat zijn we alle vier verrast wanneer we in de oude Stadt-mitte komen. We zitten in een compleet andere wereld. En dat zo dicht bij huis. Dit gaat ‘m worden. Zeker weten!

Ook ik ben overtuigd. Aanvankelijk stapte ik in de organisatie om nou eindelijk eens een trip naar de Franse Alpen te organiseren. En in eerste instantie was ik teleurgesteld dat mijn droom weer niet uit ging komen. Ik ben namelijk bijna tien jaar geleden bij de fietsclub gegaan vanwege alle mooie verhalen over de tripjes naar Frankrijk en het beklimmen van de bekende bergen die we allemaal kennen uit de Tour de France, zoals Alpe d’Huez, de Mont Ventoux en de Col de Galibier. Dat wilde ik ook meemaken. En nog steeds. Die droom wordt dus weer uitgesteld…


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen