Lezing over kansen en gevaren biotechnologie

5 september 2019

WINTERSWIJK – De kansen en gevaren van biotechnologie staan centraal op een lezing van Johan Harbers voor Sociëteit Winterswijk op zaterdagmiddag 14 september.
Onder biotechnologie verstaan we het gebruik van (delen van) levende organismen voor het maken van voedings- of gezondheidsproducten zoals antibiotica en insuline, of voor economische doeleinden. De enorme snelheid waarmee de kennis van het erfelijk materiaal van levende organismen toeneemt, en de daaruit voortvloeiende mogelijkheden voor de gezondheidszorg, voedselvoorziening en het forensisch onderzoek zijn ongekend en revolutionair. Maar kunnen wij er gecontroleerd en verstandig mee omgaan? Denk aan de berichten  uit China over de eerste genetisch gemodificeerde baby (‘design baby’). De Chinese overheid stimuleert onderzoeken die tot zulke resultaten leiden; elders zijn dit soort ontwikkelingen uit den boze. Maar dat was niet anders in 1996, toen het eerste zoogdier werd gekloond: schaap Dolly.
Harbers gaat in op controversiële onderwerpen als gentherapie versus gendoping, het genetisch paspoort en therapeutisch klonen versus reproductief klonen. Hiermee licht hij een tipje van de sluier op over dit zich zeer snel ontwikkelende vakgebied; hij hoopt de kijk hierop evenwichtiger te kunnen maken. Alles wat nieuw en onbekend is, hoeft niet per definitie slecht te zijn, vindt hij. Het is wel van essentieel belang dat iedereen kan vertrouwen op duidelijke afspraken en regels op dit gebied.

Lezing door Johan Harbers over biotechnologie, zaterdag 14 september 2019, 16.00 – 18.00 uur. Locatie: pastorie van de RK Kerk aan de Misterstraat 18, Winterswijk (schuin tegenover de Hema). Kosten: voor niet-leden € 10,-.Zie ook www.societeitwinterswijk.nl


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen