Lezing over schildertechniek oude meesters

1 oktober 2018

WINTERSWIJK – Op donderdag 18 oktober wordt bij de Museumfabriek in Winterswijk een lezing gehouden over de schilderwijze van de oude meesters in de Gouden Eeuw, gegeven door Gerd Renshof.

Veelal wordt gedacht dat in de zeventiende eeuw slechts één schildertechniek werd gebruikt, maar niets is minder waar. Zo schilderde Rembrandt anders dan Vermeer. Wat door beide schilders wel werd gedeeld, is de visie over de opbouw van het schilderij, een visie die zich langs verschillende lijnen ontwikkeld heeft vanuit het schilderen van iconen. Deze opbouw werd tot in de late negentiende eeuw toegepast en is voor iedere eeuw en voor ieder land anders. Na het impressionisme dat toen in opkomst was, is dit in de vergetelheid geraakt. Gerd Renshof heeft een grote kennis over de opbouw van de zeventiende-eeuwse schilderijen en heeft zich verdiept in de verschillende perspectiefvormen die door de oude meesters werden toegepast. In de lezing richt hij zich dan ook op de lagenopbouw, het perspectief en de compositietechnieken die in de schilderijen uit deze tijd werd gebruikt.

Gerd Renshof is een realistisch kunstschilder en heeft zich gespecialiseerd in de zeventiende-eeuwse schilderkunst. In de door hem gemaakte stillevens komen veelal de oude boeken voor die hij in de loop der jaren heeft verzameld. Enkele van deze stillevens zijn al eens in Bredevoort en in de Museumfabriek geëxposeerd, evenals op verschillende binnen- en buitenlandse tentoonstellingen.

Datum: 18 oktober 2018

Aanvang: 20.00 uur.

Plaats: Museumfabriek, Laan van Hilbelink 6-10 te Winterswijk.

Entree: € 3,- voor leden van Vereniging Het Museum en € 5,- voor anderen.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen