Lezing over wederopbouw in Winterswijk

7 maart 2019

WINTERSWIJK – De wederopbouw in Winterswijk is de titel van een lezing die Ries de Jong op donderdag 14 maart voor Vereniging Het Museum zal verzorgen. 2019 wordt het ‘jaar van de wederopbouw’ in elf Achterhoekse gemeenten, waaronder Winterswijk. De wederopbouw is de periode tussen 1940 en 1965, gekenmerkt door nieuwe hoop. Artikelen op de bon verdwenen en de mensen kregen meer te besteden door geleidelijke stijging van de lonen. De televisie kwam op en langzaam, maar onverbiddelijk, zouden steeds meer auto’s het straatbeeld gaan veranderen. Het is ook de tijd waarin Nederland weer opgebouwd moest worden na de verwoestingen door de Tweede Wereldoorlog. Dat gebeurde niet alleen in steden als Rotterdam, Arnhem en Nijmegen, maar ook in onze regio. Sommige kernen in de Achterhoek, zoals Dinxperlo, werden twee keer zo groot.
Ook in Winterswijk ontstonden nieuwe woonwijken. De woningen werden uit noodzaak snel en goedkoop gebouwd. Daardoor voldoen ze niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Reden genoeg voor de betrokken gemeenten om te kijken hoe die wijken duurzaam en levensloopbestendig gemaakt kunnen worden.
Ries de Jong is, behalve een enthousiast verteller, kind van de wederopbouw, vrijwilliger bij Vereniging Het Museum en lid van de Adviescommissie Cultuurhistorie Winterswijk.

Aanvang 20.00 uur
Locatie: Bedrijvencentrum Morsepoort, Museum Fabriek, Laan van Hilbelink 6.10.
Entree: € 3,- voor leden €5,- voor anderen.

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen