Maatjes gezocht voor wandelen, fietsen of gewoon gezelschap

1 november 2018

WINTERSWIJK – Bij het Vrijwilligerspunt komen regelmatig aanvragen binnen voor een maatje. De een wil zich minder eenzaam voelen en zoekt iemand om zo nu en dan mee te kletsen, de ander zoekt echt specifiek naar bijvoorbeeld een wandelmaatje. Er zijn allerlei mensen op zoek naar een maatje. Dit kan een ouder iemand zijn, een vluchteling, iemand met een beperking, maar misschien is het wel die mevrouw die een paar huizen verderop woont. Wat de meeste mensen gemeen hebben is dat zij zich eenzaam voelen. Alleen al door een beetje aandacht te geven, kun je veel voor deze mensen betekenen. Misschien lijkt het je wel wat om voor iemand maatje te zijn, hierna komen een aantal mensen aan bod die op zoek zijn naar een maatje.

Gezelschapsmaatje
Twee dames zijn op zoek naar een gezelschapsmaatje. Een mevrouw is op zoek naar een maatje, omdat zij zich erg eenzaam voelt. Ze wil met haar maatje graag af en toe een uitstapje maken, bijvoorbeeld winkelen of een terrasje pakken. Mevrouw heeft een brede interesse en houdt erg van spelletjes, muziek en een goed gesprek.

Voor de andere dame zoekt het Vrijwilligerspunt een maatje die haar gezelschap kan bieden, zodat ze niet zo alleen is. Mevrouw geniet erg van een praatje, ook al kan ze zelf niet veel meer inbrengen, tv kijken, een wandelingetje, luisteren naar een verhaal of koffie drinken, thuis of elders. Kortom, mevrouw houdt van gezelligheid.

Wandelmaatje
Een 76-jarige man zoekt een maatje om mee te wandelen. Door een lichamelijke beperking kan meneer dit niet meer alleen. Hij zoekt dan ook een maatje die met hem mee wil wandelen en hem tijdens de wandeling kan ondersteunen door een arm te geven. Meneer wandelt het liefst twee tot drie keer per week korte afstanden.

Ontlasten mantelzorger
Voor een bedlegerige man wordt gezocht naar een maatje die hem op donderdagmiddag gezelschap wil houden en bijvoorbeeld de krant voor wil lezen. Zo krijgt zijn vrouw de ruimte om even iets voor zichzelf te gaan doen.

Maatje
Voor iemand die aan een rolstoel is gebonden, wordt gezocht naar een maatje die het leuk zou vinden om af en toe mee te gaan fietsen of te helpen met wat kleine boodschappen. Ook zou het leuk zijn om af en toe samen iets te gaan drinken.

Vismaatje
Estinea is voor een van haar cliënten op zoek naar iemand die houdt van vissen en het leuk lijkt om met deze bewoner af en toe te gaan vissen.

Duofietsmaatje
Een andere bewoner van Estinea geniet erg van fietsen, maar kan dit niet alleen en daarom wordt gezocht naar iemand die samen met deze bewoner met de duofiets op pad wil gaan.

Reismaatje
MEE op weg leert (jong)volwassenen zelfstandig met de fiets of het OV te reizen. Om deze mensen te begeleiden, worden er reismaatjes gevraagd. Een reismaatje gaat samen met de persoon oefenen om bijvoorbeeld met het OV te reizen. Zo wordt de leefwereld van de jongvolwassene vergroot.

Wilt u graag voor een van deze mensen maatje zijn? Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Of kom langs tijdens het spreekuur op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen