Mammoetkenner Dick Mol binnenkort op Duitse tv

1 oktober 2019

Nederlands bekendste mammoetkenner en oud-Winterswijker Dick Mol is binnenkort weer op televisie te zien. Mol, bekend van de populaire tv-serie Schiphol Airport waarin hij vertelde over zijn werk als douaneambtenaar, is op zondag 3 november te zien in het wetenschapsprogramma Terra X op ZDF.
Mol (64) staat wijd en zijd bekend als mammoetkenner bij uitstek, waaraan hij zijn bijnaam ‘Sir Mammoth’ dankt. De oud-Winterswijker is gespecialiseerd in zoogdieren uit de ijstijd, heeft tal van publicaties op zijn naam staan en was bij o.a. Discovery Channel te zien. Hij ging op mammoetjacht in Noord-Amerika, Azië en Siberië en gaf leiding aan wetenschappelijke teams. Ook geeft hij lezingen door het hele land en ver daarbuiten.
Eerder dit jaar was hij in Amerika voor een documentaire over het Laat-Pleistoceen, zo’n 100.000 tot 10.000 jaar geleden, waarin ijstijden en relatief warmere periodes elkaar afwisselden. Dat was ook de periode van de ‘megafauna’, de grootere zoogdieren die in de overgang naar het Holoceen uitstierven.
Mol bezocht onder meer het White Sands National Monument in New Mexico, een groot natuurgebied waar sporen van megafauna te ontdekken zijn. In juni van dit jaar plaatste schrijfster Jeanne Simmons een post op haar weblog over spectaculaire voetafdrukken die daar gevonden zijn van mammoeten, reuzenluiaarden, grote katten, kamelen en mensen. Op die plekken vertelt Mol in de documentaire over het raadsel van het ijstijdvak.
Terra X, zondag 3 november, 19.30, ZDF.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen