Mantelzorg in de Achterhoek

1 februari 2018

Mantelzorg is belangrijk in de Achterhoek, het past bij deze streek, waar ‘klaar staan voor elkaar’ vanzelfsprekend is. Maar de druk op u als mantelzorger wordt steeds groter. Daarom willen 21 organisaties u samen nog beter  ondersteunen. Op welke manier?

1. We bereiken mantelzorgers We gaan actiever informatie op maat aanbieden op herken bare vaste plaatsen. Denk aan de gemeente pagina in huis-aan-huis bladen en sociale media.

2. Professionals ondersteunen niet alleen de zorgontvanger, maar ook de mantelzorger Het is belangrijk dat professionals (buurtcoaches, medewerkers van de gemeente, wijkverpleegkundigen en huisartsen + praktijkondersteuners) ook belangstelling hebben voor u als mantelzorger en met u in gesprek gaan. Mantel zorgers zijn vooral bezig om de zorg en ondersteuning voor de mantelzorgontvanger zo goed mogelijk te regelen, maar vragen niet snel om hulp voor zichzelf.

3. We hebben aandacht voor de mantelzorger bij opname van de mantelzorgontvanger in een instelling We gaan u als mantelzorger meer betrekken bij het opstellen van het zorgplan. Dus: goed naar elkaar luisteren en samen bepalen welke rol de mantelzorger kan vervullen. Ook bij opname in een zorginstelling blijft de mantelzorger belangrijk in het leven van de mantelzorgontvanger. U kent de mantelzorgontvanger immers zeer goed. 4. We hebben aandacht voor de mantel zorger rond het levenseinde van de mantel zorgontvanger Uw verdriet, angst en onzekerheid, maar ook uw vragen verdienen meer aandacht. Als u jarenlang intensief heeft gezorgd voor iemand die afscheid moet nemen van het leven, is dat ook zwaar voor u als mantelzorger.

Vragen?

• Woont u in de gemeente Aalten, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek of Winterswijk? Dan kunt u contact opnemen met VIT hulp bij mantelzorg: (0544) 82 00 00 of uw gemeente

• Woont u in de gemeente Berkelland, dan kunt u contact opnemen met Voormekaar: 06 47 16 01 07

• Woont u in de gemeente Montferland, dan kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg: (0316) 29 28 28


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen