Marco Bakker zong ooit op Sara-feestje Johanna Beskers

4 juni 2019

Als Marco Bakker in augustus naar Winterswijk komt voor optredens in het Steengroevetheater wordt dat ook een weerzien met een oude bekende, Johanna Beskers. De Winterswijkse zingt er dan eveneens.

“Ik was 18 toen ik op voorspraak van Jonkie Schepel zangles ging volgen bij Anneke van de Graaf en mocht zodoende optreden tijdens een concert in Eibergen”, vertelt Johanna. “Daar was Marco Bakker ook. We kwamen aan de praat en had gelijk een goede klik met hem. Hij stemde ook gelijk in toen ik hem vroeg om te doen met een concert voor het KWF”, aldus Johanna Beskers, voor veel Winterswijkers bekend als Johanna van de voormalige camping Nieuw Beusink (nu B&B) net buiten Winterswijk. “Marco kwam graag en best regelmatig naar Winterswijk om zijn medewerking te verlenen bij optredens. We konden het goed met elkaar vinden, maar dat geldt ook voor plaatsgenoot Marijke ten Kate-Grevink met wie Marco ook veel contact had.”

“Ik heb altijd al een goede band met Marco gehad. Toen ik 50 werd en een feestje gaf, zou hij ook komen. Marco had echter nog een concert in België, na afloop reed hij richting Winterswijk. Het was donker en je had toen nog geen TomTom of zo. Marco kwam bij de Harmonie terecht en meldde zich daar. Gerrie van de Harmonie belde mij toen op: ‘Ik heb Marco Bakker jouw richting op gestuurd’. Marco is zo eenvoudig, zo’n fijn en edel mens. Ik verheug mij erop om hem weer te zien en te horen.”

Marco is ook erg geliefd in Winterswijk, weet Johanna: “Ik was eens met Marco in ons café, toen ik plotseling even weg moest. Er kwamen een paar dames binnen, maar die verdwenen net zo snel als ze kwamen. Kort daarop kwam er een horde dames binnen, allemaal voor Marco.”

“Ik zing bij Classic WM, onderdeel van het Winterswijks Muziek Theater, niet meer solo maar in het koor en beleef daar enorm veel plezier aan, het betekent echt veel voor mij. Het koor heeft mij veel kracht gegeven tijdens mijn ziekte. Met dat koor zal ik ook optreden in de Steengroeve bij de uitvoering van Die Zauberflöte. Ik vind dat Jan Rot dat geweldig heeft vertaald, heel bijzonder, al blijf ik erbij dat ik het in het Duits nog mooier had gevonden. Ik begrijp echter best wel dat dit vertaald moest worden ter wille van het publiek. Ik heb er enorm veel zin in.“

Zie ook:

www.devijftigpluskrant.nl/marco-bakker-naar-steengroeveconcerten-met-zingen-kun-je-de-hele-wereld-aan/

www.steengroevetheater.nl

 

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen