Maximale werkstraf penningmeester voor verduisteren tonnen van kerk

3 december 2018

ZUTPHEN/LICHTENVOORDE – De rechtbank in Zutphen heeft vandaag een 51-jarige vrouw uit Lichtenvoorde veroordeeld voor het verduisteren van geld van de rooms-katholieke geloofsgemeenschap uit haar woonplaats. Zij krijgt de maximale werkstraf van 240 uur opgelegd. Daarnaast legt de rechtbank vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf aan haar op.
De verduistering vond plaats tussen 22 januari 2009 en 18 juni 2011. De vrouw was in die tijd de penningmeester van de geloofsgemeenschap. Het precieze totaalbedrag is niet meer vast te stellen, maar het gaat in ieder geval om een bedrag van meer dan 200 duizend euro.
De rechtbank oordeelt dat de vrouw het geld aan persoonlijke doeleinden heeft uitgegeven. Ze gaf echter geen inzicht waaraan zij het geld uitgaf. Volgens de rechtbank is bij een dergelijke verduistering een onvoorwaardelijke celstraf passend. Maar omdat de rechtszaak lang op zich heeft laten wachten, vond de rechtbank het niet passend om zeven jaar na het plegen van het feit nog een gevangenisstraf op te leggen. De rechtbank legt daarom de maximale werkstraf op, want een lagere werkstraf doet geen recht aan de ernst van het feit en daarnaast een voorwaardelijke gevangenisstraf.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen