Met WentersPlus de winter door

28 september 2017

50-plusvereniging WentersPlus organiseert voor haar leden deze winter weer een gevarieerd  programma met muziek, zang, bingo, spelmiddagen en informatiemiddagen.Het programma is zeer afwisselend zodat een ieder aan zijn trekken komt.De activiteiten worden elke dinsdagmiddag gehouden in het Grand Café van de (oude) VredenseHof, Vredenseweg 81-2 te Winterswijk. Aanvang 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur. Einde 17.00 uur.

 

Onderstaand de agenda voor de maand oktober en november.

 

3 okt Bingo

10 okt Ervaar het Openbaar Vervoer (informatiebijeenkomst)

17 okt Duo Tonnie Weikamp, Trees Bomers, accordeon, trompet en zang.

24 okt Koortje Do’t us nao oet Zieuwent

31 okt Dialectverhalen met dia’s door Dinie Deunk.

7 nov           Bingo

14 nov            Spelmiddag

21 nov            Duo Vrijaf, Winterswijk

28 nov            De Ahof-Aalten, harmonicagroep met zang.

 

Bij voldoende deelname organiseert Wenters Plus op woensdag 15 november een halve dagtocht      naar Kriebelz in Terwolde. Kosten afhankelijk van het aantal deelnemers ca. € 58,00. Vertrek rond 12.30 uur en bij Kriebelz aangekomen koffie/thee met iets lekkers. Een workshop ‘Creatief met chocola’ wordt verzorgd door atelier Lucia. Na afloop krijgen deelnemers de zelf versierde bonbons mee in cadeauverpakking. Na het bonbons maken wordt een glaasje gedronken en dan heerlijk eten, de beroemde dekselse pannetjes.

 

Aanmelden als lid van Wenters Plus kan voor € 20,00 p.p per jaar. Voor informatie over Wenters Plus kunt u bellen met het secretariaat: G. Siebelink 0543-530 889, e-mail: secretariaat@wentersplus.com

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Jeanet Adolfs 06-522 463 76, e-mail: ledenbeheer@wentersplus.com.

Halve dagtocht naar Terwolde: informatie en opgave bij Jeanet Adolfs.

 

 

 

Bewegen met plezier voor  senioren bij STOA

 

Senioren vinden bij STOA Winterswijk (Stichting Ouderen Actief) tal van mogelijkheden om in actie te komen. Iedereen op zijn eigen manier en in eigen tempo. Van actief sporten zoals sport en bewegen tot rustig een balletje gooien met koersbal. Voor mensen die minder goed ter been zijn, is er ‘Bewegen op de mat’. Tai-chi is specifiek gericht op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Voor mensen die in een isolement dreigen te raken is er eens per maand op zondag een gezellig samenkomen ‘Alleengaanden’. Daarnaast biedt STOA de mogelijkheid om deel te nemen aan volksdansen en handvaardigheid en in de zomermaanden aan midgetgolf.

 

Een ieder kan vrijblijvend naar een van de lessen komen kijken. Bel voor informatie en aanmelding naar J. Beijers 0543-517887.  Op de website www.stoawinterswijk.nl staat alle informatie over tijden, locaties en tarieven.

 

 

Roze 50+ ook actief in Winterswijk

 

Ongeveer acht procent van de bevolking ouder dan 50 jaar is lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel. Dat betekent dat Nederland zo’n half miljoen roze vijftigplussers telt. Een groot deel van deze LHBTI-senioren heeft geleerd hun seksuele voorkeur of genderidentiteit te verbergen.

 

Hoewel roze senioren in veel opzichten hetzelfde zijn als heteroseksuelen, staan ze vaak anders in het leven. Velen hebben een ander, soms moeilijker levenspad bewandeld. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat roze vijftigplussers vaker arbeidsongeschikt zijn en vaker denken aan zelfmoord of een poging daartoe; een op de tien kreeg het afgelopen jaar negatieve reactie op zijn/haar oriëntatie en maar liefst drie op de tien is naar niemand open over zijn of haar gevoelens.

 

Door de veranderingen in de zorg (senioren blijven langer thuis) groeit de eenzaamheid bij deze groep. Thuiszorg wordt nog belangrijker en als zorgverleners homoseksualiteit niet her- of erkennen en de roze senioren zelf hierover hun mond houden, dan blijft deze groep onzichtbaar.

Roze 50+ is een samenwerkingsverband van ANBO (de belangenorganisatie voor senioren) en COC Nederland, (de belangenbehartiger voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen). Roze 50+ maakt zich sterk voor de positie van roze senioren in zorg en welzijn. Inmiddels is er een landelijk netwerk van zo’n tachtig vrijwilligers.

 

Winterswijk

In Winterswijk heeft Roze 50+ contacten gelegd met verschillende zorginstellingen (Zorgcombinatie Marga Klompé, Stichting Careaz, de Lichtenvoorde) en overlegd met de gemeente (de wethouder, de Post/sociaal team, de WMO-raad en de Seniorenraad). Daarnaastzijn er activiteiten waar roze senioren elkaar in een veilige en gezellige omgeving kunnen ontmoeten. Er is een website opgezet (www.roze50plus.nl), waar men alles wat te maken heeft met deze doelgroep kan terugvinden.

 

Roze senioren uit de Achterhoek kunnen bij het COC Twente-Achterhoek terecht voor nadere informatie (www.coctwenteachterhoek.nl) en ontmoetingsmogelijkeden. Daarvoor kunnen ze kiezen uit:

Doetinchem, ontmoetingsmiddag voor roze ouderen vanaf 15.00 u in ’t Brewinc. De volgende bijeenkomst is op 7 oktober.

Enschede, OokZoSoos, elke 4e zondagmiddag van de maand vanaf 15.00 u (www.coctwenteachterhoek.nl)

Arnhem, Herensalon, elke 4e zondagmiddag van de maand vanaf 15.00 u (www.cocmiddengelderland.nl)

Arnhem, Groep 7152, activiteiten voor vrouwen, elke 1e zondag van de maand vanaf 17u30 (idem)

Deventer, Zondagmiddagsalon, elke 4e zondag van de maand vanaf 16.00 u (www.cocdeventer.nl)

Nijmegen, Herensalon,, 1e en 3e zondag van de maand vanaf 15.00 u (www.cocnijmegen.nl)

Nijmegen, Damessalon, elke 2e zondag van de maand vanaf 13.00 u (idem)

 

In Winterswijk zijn de volgende personen beschikbaar voor het geven van nadere informatie: Lou Ritzen, ambassadeur Roze 50+ 06 38925903, Martje Haan (ANBO) 0543 512070 en Minus Jentink 0543 512218.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen