Minder bezoekers Hilgelo door matige zomer

2 februari 2018

ARNHEM/WINTERSWIJK – Recreatieplas Hilgelo heeft afgelopen jaar 222.000 bezoekers gehad. Dat zijn er tienduizend minder dan in het topjaar 2016, toen de plas door 232.000 mensen werd bezocht, maar wel iets meer dan in de jaren 2014 en 2015. Dat heeft eigenaar recreatiebedrijf Leisurelands vandaag bekendgemaakt.  De Slingeplas bij Bredevoort trok 38.000 bezoekers, duizend meer dan in 2016.
2017 gaat voor Leisurelands de boeken in als een ‘bovengemiddeld jaar’. Ruim 3,9 miljoen bezoekers wisten de weg te vinden naar de twintig recreatiegebieden op de Veluwe, in het Rijk van Nijmegen en in de Achterhoek en Liemers. Het recreatieseizoen startte voortvarend met veel zomerse en enkele tropische dagen in mei en juni. De maanden juli en augustus vielen enigszins tegen met totaal slechts negen zomerse dagen en september stelde met nul zomerse dagen teleur. Hierdoor daalde het aantal bezoekers met bijna 10% na het recordjaar 2016 toen de recreatiegebieden ruim 4,3 miljoen strandbezoekers verwelkomden.

Bij de ruim 3,9 miljoen bezoekers zijn uitsluitend dagrecreanten (o.a. strandbezoekers) en evenementenbezoekers meegerekend. Dit zijn de bezoekers die de slagboom passeren, inclusief wandelaars en fietsers waarvoor een omslag (schatting) wordt gemaakt op basis van het aantal auto’s. Op de recreatiegebieden zijn diverse ondernemingen, zoals wellnessresorts, jachthavens en golfbanen, niet achter de slagbomen van Leisurelands, gevestigd. Zij ontvingen in 2017 in totaal bijna twee miljoen bezoekers. Hiermee komt het totaal aantal bezoekers op de recreatiegebieden van Leisurelands in 2017 uit op ruim 5,9 miljoen.

Gratis toegang
Leisurelands exploiteert negentien recreatiegebieden en een haven (Haven Hattem). De toegang tot de recreatiegebieden is gratis. Alleen voor het parkeren betaalt de bezoeker een vergoeding. In het hoogseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, bedraagt het parkeergeld € 5,00 per auto en in het laagseizoen, 1 oktober tot 1 mei, € 3,00 per auto. Voor Strand Horst-Noord (kitesurfstrand) en Surfoever Hoge Bijssel is het tarief het hele jaar door € 5,- per voertuig. Voor lange voertuigen (>6 m) geldt op alle recreatiegebieden het dubbele parkeertarief.

Op 1 mei gaat de nieuwe Leisurelands parkeerpas 2018/2019 in. De voorverkoop start medio maart. De parkeerpas voor het nieuwe seizoen is tot 1 mei tijdens de voorverkoopactie voordelig te bestellen, vanaf € 39,50 via www.leisurelands.nl.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen