Mobiliteitspool: rolstoel en duofiets voor Zieuwent

14 juni 2017

Donderdag 15 juni, om 11.00 uur, is de officiële aftrap van de mobiliteitspool in Zieuwent door wethouder Jos Hoenderboom. De gemeente Oost Gelre stelt vanaf die datum een rolstoel en een duofiets beschikbaar aan Zieuwent. De rolstoel en duofiets zijn bedoeld om tijdelijk uit te lenen aan inwoners die een beperking hebben bij het lopen. Bijvoorbeeld om een dagje te gaan winkelen of voor een uitstapje of gezellig fietstochtje. De rolstoel krijgt een plek bij de plaatselijke Spar, de duofiets wordt vanuit Knippenborg Fietsen uitgeleend. De uitleen is gratis.

In Zieuwent zijn vrijwilligers beschikbaar om mee te fietsen op de duofiets

De duofiets (met elektrische ondersteuning) is een fiets met 2 zitplaatsen naast elkaar. Zo kan bijvoorbeeld een kleinkind met z’n opa op pad. Of een echtpaar, waarvan één van de partners niet meer zelfstandig kan fietsen. Daarnaast zijn er in Zieuwent ook zo’n 8 vrijwilligers die kunnen meefietsen op de duofiets. Bijvoorbeeld als iemand een rondje wil fietsen, maar op dat moment niemand heeft die mee kan op de duofiets. Hiermee stimuleert de gemeente niet alleen het meedoen in de maatschappij maar ook het in beweging zijn.

Hoe werkt de uitleen in Zieuwent?

Voor de duofiets in Zieuwent heeft Schoppensnieder Multimedia uit Zieuwent een online reserveringssysteem ontwikkeld. Maar reserveren via Knippenborg Fietsen is ook mogelijk.

De rolstoel is via de Spar te reserveren.

Duofiets en scootmobiel voor Groenlo

De al bestaande mobiliteitspool (6 rolstoelen) bij de Molenberg in Groenlo wordt uitgebreid met een duofiets (met elektrische ondersteuning) en scootmobiel. Ook hier geeft wethouder Hoenderboom op 15 juni een officieel tintje aan, en wel om 13.00 uur. Inwoners kunnen de duofiets en scootmobiel een halve of een hele dag lenen. Aan de uitleen van de scootmobiel is wel een rijvaardigheidstest verbonden. Die wordt verzorgd door een ergotherapeut in de Molenberg. De uitleen wordt geregeld vanuit de receptie van De Molenberg.

Uitleen van rolstoelen Lichtenvoorde en Lievelde

Ook Lichtenvoorde heeft al een rolstoelpool en wel bij Woonzorgcentrum Careaz Antoniushove. Daar staan 5 rolstoelen die mensen die slecht ter been zijn kunnen lenen.

Dit geldt inmiddels ook voor Lievelde, waar een uitleenrolstoel staat in het Bernard Vos Clubhuus. Deze kan via de KBOPZ (samenwerking tussen de KBO, St. Paulusparochie Locatie Lievelde en de Zonnebloem Lievelde) worden gereserveerd.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen