Museum opent historische bakkerij

11 april 2019

WINTERSWIJK – In de Wereld van Wenters aan de Meddosestraat verrijst beetje bij beetje een steeds leukere museumlokatie. Van de drie geschakelde winkelpanden waren er al twee gereedgemaakt, terwijl de ontvangstruimte en de expositieruimte al functioneren vanaf 2017. Er werden al exposities gehouden over Gerrit Komrij en Max van Dam en sinds januari loopt er de tentoonstelling “Bakkers van toen”. De kers op deze taart is dat nu het winkelgedeelte van de oude bakkerswinkel geheel in oude glorie is hersteld. Niet alleen de winkel is nu te bezichtigen, maar ook de ruimte met de oude oven. Die mag niet meer worden gestookt, maar de wijze waarop vroeger het brood werd gebakken is goed te zien. De overgang van de ontvangstruimte naar de oude bakkerij is een belevenis op zich: heel even waan je je in de Meddosestraat van rond 1920.

De officiële opening van de bakkerij zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 26 april. Daarna is de bakkerij ook toegankelijk voor het publiek. De Wereld van Wenters is in de wintertijd geopend van donderdag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 17.00 uur, en in de zomer van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, alsmede op de koopzondagen. Incidenteel zijn er andere activiteiten, zoals lezingen, kerstmarkt, meimarkt en dergelijke.

Een groep vrijwilligers van Vereniging Het Museum zorgt er voor dat de Wereld van Wenters draait. Zij ontvangen de bezoekers en verkopen toegangskaarten. Verder zorgen zij voor het  verkopen van koffie, thee en frisdranken en geven rondleidingen in de expositieruimte en in het bakkerijpand. Er werken ook mensen van de zorginrichting De Lichtenvoorde mee. Wereld van Wenters is op zoek naar mensen die dit team willen versterken voor een of meer dagdelen per week, van 11.00 tot 13.30 of van 13.30 tot 17.00 uur. Aanmelden kan  tijdens openingsuren in de Meddosestraat 40, telefonisch via 0543 533 533 of per e-mail naar wereldvanwenters@outlook.com.

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen