Musica Jacobi met passion

19 maart 2018

De Jacobscantorij zingt zondagavond voor het elfde achtereenvolgende jaar een Engelstalige passie in de Jacobskerk te Winterswijk in de Achterhoek.

Van William Lloyd Webber wordt The Saviour gezongen. Lloyd Webber (1914-1982) componeerde dit omvangrijke werk in 1961. Nog geen tien jaar later creëerde zijn zoon Andrew de beroemde rock-opera Jesus Christ Superstar. The Saviour is een avontuurlijk werk, waarbij Lloyd Webber sr. harmonische en melodische experimenten niet uit de weg gaat. Die klankwereld is ongetwijfeld van invloed geweest op de ontwikkeling van de jonge Andrew. Het is een intrigerend, maar vrijwel onbekend gebleven werk dat slechts sporadisch op het continent wordt gezongen. Aan de uitvoering wordt medewerking verleend door tenor Ben Stevens en bas Peter Arink. Jan Willem Docter bespeelt de vleugel, de algehele leiding is in handen van cantor Wim Ruessink.

 

Zondag 25 maart 2018 19.30 – 20.30 uur.
De uitvoering begint om 19:30 uur (let op afwijkende aanvangstijd!), de kerk is open om 19:00 uur. De toegang is vrij wel wordt er bij de uitgang van de Jacobskerk gecollecteerd.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen