Naar de fysiotherapeut. Help!

21 juli 2018

U heeft een afspraak gemaakt bij een van onze fysiotherapeuten. Of wellicht bent u dit van plan. Maar wat mag u eigenlijk verwachten van zo’n eerste afspraak?

Met de verhuizing van onze praktijk naar Beatrixpark 26 staan wij ineens weer stil bij die eerste indruk. Maandag 11 juni was de eerste dag op onze nieuwe locatie. Inmiddels zijn wij al weer goed gesetteld, maar voor veel mensen is die (eerste) afspraak bij je huisarts, fysiotherapeut of medisch specialist erg spannend. We horen ook nog wel eens dat door de spanning de klachten dan zelfs tijdelijk afwezig zijn en is er een grote groep die de afspraak vooral uitstelt of helemaal niet gaat. Natuurlijk kunnen wij zeggen dat dit uitstellen of deze angst niet nodig is. Maar misschien dat een beetje meer inzicht in het proces helpt.

Tijdens de eerste afspraak wordt een intake uitgevoerd. Deze intake bestaat uit een aantal onderdelen; een vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek, de bespreking van de behandelmogelijkheden en het verloop van de therapie. Tot slot maakt u een vervolgafspraak. U mag altijd uw voorkeur uitspreken door welke therapeut u behandelt wilt worden. Ook zal er nooit een behandeling uitgevoerd worden waar u zelf niet achter staat!

Naast de fysiotherapie is er ook manuele therapie. Manuele therapie is geschikt voor pijnklachten, die samengaan met het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten. De manueel therapeut is vooral gespecialiseerd in klachten aan de wervelkolom (wat mijzelf betreft voornamelijk nek- en hoofdpijnklachten) Met speciale trainingsadviezen leren wij u hoe u de gewrichten door middel van spieren kunt beheersen.

Gaat het echter om oefenen van kracht, coördinatie en conditie en problemen die te maken hebben met spieren, pezen, kapsels en banden, dan zal in de regel het advies fysiotherapie zijn.

Hopelijk heeft u geen last van fysio-vrees. Wij geven u goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

 

Yvet Koskamp, fysio- en manueel therapeut bij Fysiotherapie Beatrixpark


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen